Kolarien ja muiden viivästysten jälkeen Porin SM-finaaleissa nähtiin huikea trilleri – “Aika epäuskoinen olo, tiukoillehan se veti”

Lajilegenda Juha-Pekka Rajala jäi niukasti toiseksi. Karvialainen Joonatan Ylilammi tykitti Xtream junior -luokan Suomen mestariksi.

Marko Vainikan ja Riku Huuhkan kolaorinti sai hiekan pöllyämään.

13.8. 22:04

Pori

Hangassuon radalla Porissa pärisi moottorit oikein olan takaa lauantaina. Helteisessä kesäsäässä ajetuissa kilpailuissa oli panoksena SM-mitalien kohtalot useassa eri luokassa. Kilpalijoita oli mukana aina kuusivuotiaista aikuisiin saakka.

Päivästä tuli lopulta odotettua pidempi, sillä tapahtumia riitti niin radalla kuin sen ulkopuolella. Useat punaiset liput ja kolarien takia alkuerissä keskeytetyt kisat sekä ajajien tuomareille tehdyt protestit ja niiden käsittely ottivat oman aikansa.

"Muuten koko tapahtumasta jäi positiivinen ja hyvä fiilis, mutta tietysti näiden vastalauseiden takia päivän venähtäminen oli hieman harmi", kommentoi kilpailutapahtumien johtaja Taito Tommila.

Lopulta paikalla ollut moottoriurheiluväki pääsi nauttimaan illan koittaessa myös finaalilähtöjen tuomasta jännityksestä.

Mitalirohmu Joni-Pekka Rajala jäi tällä kertaa hopealle.

Kaikissa neljässä SM-luokassa kuljettajien kärkiviisikot starttasivat kauden viimeiseen pistejahtiin hyvin pienillä eroilla, joten mestaruustaistelut olivat auki.

Crosskartin kuninkuusluokassa 750-kuutioisten Xtremissä taistelusta muodostui kahden kauppa. Porilaisen autourheilun talismaani Joni-Pekka Rajala vastaan joensuulainen Jake Hurskainen.

Alkuerissä pistetaulukkoa ennen päätöskisaa johtanut Hurskainen oli suurissa vaikeuksissa ajaen autonsa kerran penkkaan ja saaden yhden hylkäyksen. Tämä toi myös hikipisaroita otsalle.

"Tuntui, että siinä lähti lumipallo pyörimään aivan väärään suuntaan, mutta lopulta sain kuitenkin kasattua itseni B-finaaliin", Hurskainen kertaa.

B-finaalista irronnut toinen sija takasi hänelle elintärkeän paikan A-finaalissa, josta hänelle olisi riittänyt seitsemäs sija mestaruuteen, mikäli paalupaikalta lähtenyt Rajala voittaisi.

Jake Hurskainen haki SM-kullan. Juuri Joni-Pekka Rajalan päihittäminen teki voitosta entistä maukkaamman.

Rajala myös voitti kotikilpailunsa, kun taas Hurskainen oli kuudes, joten näin hänen ensimmäisen Suomen mestaruutensa irtosi äärimmäisen pienellä erolla.

"Aika epäuskoinen olo. Tiukoillehan se veti", naureskelee Hurskainen.

"Onhan tuo iso asia itselle voittaa nimenomaan Rajala, sillä hän on kuitenkin lajilegenda näissä hommissa. Saattaa juhlinta mennä aika myöhään.”

Tällä kertaa SM-hopealle jäänyt Rajala ajoi jälleen hienon kauden, vaikka mestaruus jäikin sivusuun. Kokenut ratinkääntäjä osasi kuitenkin ottaa tappion vastaan selkä suorana.

"Totta kai hieman karvas maku, kun se oli noin pienestä kiinni, mutta hyvät tunnelmat ja kotikisan voitto taskussa, niin siihen on hyvä lopettaa tämä kausi", Rajala toteaa.

Urallaan menestystä monissa eri luokissa ja kilpailumuodoissa niittäneelle porilaiselle SM-mitali jo peräti 59:s. Edelleen halu on silti kova saada jalometallia myös lisää.

"Rallycrossia ja jokkista ajetaan vielä jokunen kisa tänä vuonna. Taustajoukoille ja tukijoille tietysti suuri kiitos, ilman heitä tämä ei olisi mahdollista", hän päättää.

Myös Xtrem junior -luokassa saatiin menestystä Satakuntaan. Karvialainen Joonatan Ylilammi tykitti tiensä Suomen mestaruuteen.

Karvialainen Joonatan Ylilammi kaasutti Suomen mestariksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut