100 metrin vapaauinnin 13 vuotta vanha kumipukuennätys vihdoin rikki – 17-vuotias romanialainen ui käsittämättömän ajan

Nuori romanialainen löi itsensä läpi voittamalla kesäkuun MM-kisoissa tuplakultaa.

13.8. 20:11

Rooma

Romanian 17-vuotias David Popovici on uinut miesten 100 metrin vapaauinnin maailmanennätyksen 46,86 pitkän radan EM-kisoissa Roomassa. Edellinen ennätys 46,91 oli brasilialaisen César Cielon, joka kellotti ajan 13 vuotta sitten niin ikään Roomassa. Rooman MM-kisoissa 2009 tehtiin peräti 43 maailmanennätystä, koska sekä miehillä että naisilla oli käytössä kokovartalouimapuvut, jotka kelluttivat huomattavasti.

Niistä ennätyksistä jäljellä on edelleen miehissä viisi ja naisissa yksi.

Popovici kutitteli Cielon aikaa jo välierissä, missä nuorukainen ui silloisen Euroopan-ennätyksen 46,98. Lauantain loppukilpailussa romanialainen kroolasi ensimmäisen 50 metriä aavistuksen kovempaa ja kesti vauhtinsa päätykaakeleihin asti. Cielon ennätyksen kimppuun on hyökätty viime vuosina rajusti, kun esimerkiksi Yhdysvaltalainen supertähti Caeleb Dressel ui vuoden 2019 MM-kisoissa 46,96.

Syyskuussa 18 vuotta täyttävä Popovici tyhjensi palkintopöydän vuosi sitten junioreiden EM-kisoissa ja löi itsensä läpi viimeistään kesäkuun aikuisten MM-kisoissa ottamalla kultaa sekä 100:n että 200 metrin vapaauinnissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut