Yleisö viihtyy, mutta valmentajan sykkeet ovat ylhäällä – Sitkeä FC Jazz teki jälleen kovan nousun

Porilaiset olivat kahdesti kahden maalin tappiolla.

FC Jazz jatkaa Kakkosen B-lohkon kärjessä.

13.8. 19:47

Kolme kertaa 3–3-tasapeli. Kerran 3–4-tappio. Nyt myös yksi 4–3-voitto.

"Yleisö varmaan ainakin viihtyy meidän peleissä, mutta kyllä tässä valmentajalla on välillä sykkeet ylhäällä”, naurahti FC Jazzin päävalmentaja Jani Uotinen, kun hänen joukkueensa oli tehnyt seitsemän maalin illassa komean nousun voittoon.

Sarjakärki Jazz oli Espoossa pitkään pulassa, vaikka vastassa oli putoajan paikalla oleva paikallinen Palloseura. EPS meni reilussa kymmenessä minuutissa 2–0-johtoon. Toisen puoliajan alussa se karkasi uudelleen kahden maalin johtoon tilanteeseen 3–1.

EPS:n kolmannessa maalissa avustava erotuomari nosti lippunsa pystyyn paitsion merkiksi. Vain kotijoukkueen Shuta Uchiyma jatkoi pelaamista ja pani pallon maaliin. Päätuomari hyväksyi osuman Jazzin ihmetellessä.

Reilu 20 minuuttia ennen loppua alkoi porilaisten kiri. Se huipentui lopulta, kun ottelun lisäaikaakin oli pelattu jo viisi minuuttia. Jazzin toppari ja kapteeni Ben Stroud viimeisteli voiton Poriin.

”Paljon oli tapahtumia. Alku oli erityisen hankala, kun EPS vieraili kaksi kertaa meidän päässä ja teki molemmista maalin”, Uotinen ihmetteli.

Vaikka vastassa oli sarjan alakerran joukkue, Uotisen mielestä Jazz ei sortunut asennevammaan. Sen valmentaja myönsi, että parhaimmilleen joukkue ei yltänyt, vaikka pallollisesti ottelua hallitsikin.

”Vastustaja pelasi myös hyvin meidän vahvuuksiamme pois. EPS oli fyysinen ja se osasi hidastaa peliä. Myös heidän viimeistelynsä oli vahvaa, joskin me kahdessa ensimmäisessä maalissa myös puolustimme huonosti.”

Jazzin avausmaalin teki Rasmus Laaksonen. Maalitykki Firmino aloitti puolestaan kirin. Osuma oli 14 ottelua pelanneella brasilialaiselle jo kauden 20:s. Vaihdosta kentälle tullut nuori Justus Rantanen teki puolestaan porilaisten tasoitusmaalin.

Porilaisjoukkueen meno on juuri sellaista, jota mestaruuksiin, nousuihin tai muihin menestyksiin päättyvien kausien sisällä usein nähdään. Aina ei tarvita parasta esitystä täyteen pistepottiin, ja tukalastakin tilanteesta joukkue pystyy kampeamaan kuin ihmeen kaupalla itsensä voittoon.

”Tällaisia nousuja tämä joukkue on tehnyt alusta asti”, Uotinen viittasi muun muassa toisen kierroksen nousuun 0–3-asemasta tasapeliin.

”Sitkeä porukka. Täytyy olla ylpeä tästä joukkueesta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut