Suomen koripallotytöt haastoivat lajijätti Espanjan EM-puolivälierässä – sijoitusottelussa panoksena MM-kisapaikka

Sudenpennut pelasi Espanjaa vastaan 30 minuuttia tasatahtia.

11.8. 21:16

Iraklion

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue haastoi Kreikassa järjestettävien EM-kisojen puolivälierässä tiukasti Espanjan, mutta taipui lopulta huippumaalle pistein 52–63 (29–29).

Kreetan Iraklionissa hienon turnauksen pelanneelle Suomelle jäi tappiosta huolimatta vielä runsaasti panosta, sillä lauantaina pelattava sijoitusottelu Italiaa vastaan ratkaisee MM-kisapaikan kohtalon.

Sudenpennut pelasi Espanjaa vastaan 30 minuuttia tasatahtia, mutta päätösneljänneksen vastustaja vei 17–7.

”Harmituksen päällä on iso ylpeys tästä joukkueesta. He uskoivat siihen, että voimme pärjätä jättiläistä vastaan. Pelaajat ostivat meidän pelisuunnitelman ja toteuttivat sitä säntillisesti molemmissa päissä kenttää”, päävalmentaja Jussi Laakso kehaisi Koripalloliiton tiedotteessa.

Elina Aarnisalo tehtaili Suomelle 14 ja Meri Kanerva 12 pistettä. Huippulupaus Elsa Lemmilä teki 11 pistettä, kahmi 15 levypalloa ja kirjasi myös kolme syöttöä ja torjuntaa.

Tuleva vastustaja Italia hävisi puolivälierässä Ranskalle 48–71.

”Turnaus ei todellakaan lopu tähän, Laakso viittasi MM-mahdollisuuteen. Alle 19-vuotiaiden MM-turnaus pelataan ensi kesänä Espanjassa.”

Suomi kaatoi EM-kisojen alkulohkossa Liettuan ja Ruotsin, Unkaria vastaan tuli tappio. Neljännesvälierässä Sudenpennut nujersi Israelin 71–61 ja eteni historiallisesti kahdeksan parhaan joukkoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut