Viestimitalit karkasivat suomalaisilta EM-rasteilla Virossa – naisissa kakkosjoukkue voitti ykkösjoukkueen

Suomi saavutti EM-kisoissa neljä mitalia.

Marika Teini saavutti uransa seitsemännen arvokisamitalin. Sunnnuntain viesti ei hänen eikä muidenkaan suomalaisten mitalisaldoa kasvattanut.

7.8. 15:21

Rakvere

Henkilökohtaisten kilpailujen mitalivire ei jalostunut suomalaisten viestimitaleiksi suunnistuksen EM-kisojen päätöspäivänä Virossa. Rakveressa Suomen miesten joukkue oli neljäs ja naisten joukkue viides.

Suomi kilpaili miehissä kolmikolla Elias Kuukka, Olli Ojanaho ja Miika Kirmula. Kärki karkasi triolta kolmen ja puolen minuutin päähän.

"Oma suorittaminen oli samaa tasoa kuin aiemminkin tällä viikolla eli aika huonoa”, Kirmula totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Norja voitti miesten kilpailun, ja vahvaa tasoaan osoittaneen Ruotsin kolmosjoukkue ylsi hopealle. Virallisiin EM-tuloksiin lasketaan vain kunkin maan paras joukkue.

Naisten viestissä Tove Alexanderssonin ankkuroima Ruotsi oli ylivoimainen. Suomen viitossijan varmisti nuori kakkosjoukkue Ida Haapala, Enni Jalava ja Anu Tuomisto. Ykkösjoukkueen asemat heikkenivät Marika Teinin kakkososuudella, ja ankkuri Venla Harju tuli maaliin kuudentena.

Harju voitti EM-kisoissa pitkän matkan kultaa ja keskimatkan pronssia. Pronssille Virossa suunnistivat myös Teini ja Kuukka pitkällä matkalla.

Satakuntalaislähtöiselle Teinille, 33, mitali oli uran seitsemäs. MM-kisoissa hän on voittanut yhden hopean ja kaksi pronssia, EM-kisoissa kaksi kultaa ja kaksi pronssia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut