Satakuntaan kaksoisvoitto Aaron Kankaan johdolla – Vieläkään ei ollut Tuomas Seppäsen vuoro: ”Hyvä etten voittanut”

Kankaalle kolmas peräkkäinen SM-kulta. Seppäselle jo uran yhdeksäs SM-hopea.

Aaron Kangas oli jälleen moukariringin kuningas.

6.8. 20:38 | Päivitetty 6.8. 22:31

Syvä huokaisu. Silmät pyörähtivät kenties hieman epäuskoisenakin.

Se oli Noormarkun Nopsan moukarimiehen Tuomas Seppäsen reaktio, kun hän oli saanut urakkansa valmiiksi Kalevan kisojen finaalissa.

Ei vieläkään. Ei vieläkään kultaista kruunua komealle uralle.

Seppäsen edessä oli jälleen yksi mies. Tällä kertaa se yksi mies tuli samasta maakunnasta. Tällä kertaa eroksi jäi vain vaivaiset 12 senttiä.

Tuomas Seppänen jäi 12 senttiä uransa ensimmäisestä Kalevan kisojen voitosta.

SM-hopea oli Seppäselle jo uran yhdeksäs.

”En saanut itsestä parasta irti. Suoritukset eivät olleet sitä, mitä odotin. Se näkyi ilmeessäni enemmän kuin sijoitus”, Seppänen mietti.

”Hyvä etten voittanut. En minä tällaisella suorituksella olisi halunnutkaan voittaa. Kalevan kisojen voittoon pitää pystyä parempaan.”

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas otti kolmannen peräkkäisen SM-kultansa. Hänen voittotuloksensa oli 72,80. Seppänen sai moukarinsa parhaimmillaan tulokseen 72,68. Tasaisen kilpailun täydensi kolmanneksi tullut Someron Esan Henri Liipola tuloksella 72,44.

”Heitot ovat sellaista keskinkertaista puurtamista. Se harmittaa. Jo pari vuotta on mennyt yliyrittämiseksi, mutta jospa kunnon tuloskunto sieltä vielä irtoaa”, Kangas totesi SUL:n nettisivuilla.

Kisa oli tiukka, mutta tuloksellisesti vaatimaton. Säiden armoilla olleet moukarimiehet joutuivat heittämään vastatuuleen. Seppänen uskoi sen vieneen tuloksista ainakin metrin verran. Moukarimiesten kisaa häiritsi myös kilpailun keskeytyminen puoli välissä, kun verkkoon lentänyttä moukaria jouduttiin irrottelemaan pitkään.

"Yllättävän pitkä tauko tuli, ja se kyllä häiritsi kilpailua”, Kangas totesi.

25-vuotias kankaanpääläinen oli kilpailun ykkönen, mutta moukarikisan suurin mielenkiinto kohdistui 36-vuotiaaseen porilaiseen.

Ensimmäisen kerran Seppänen osallistui Kalevan kisoihin 18 vuotta sitten, vuonna 2004. Hän teki tasaisen varmaa nousua SM-huipulle. Ensimmäinen Kalevan kisojen mitali tuli vuonna 2010, kun Seppänen oli hopealla.

Ensin Seppäsen edessä oli Olli-Pekka Karjalainen. Sen jälkeen alkoi David Söderbergin valtakausi. Kun Söderberg oli edestä pois, SM-kullat ovat vieneet Liipola ja Kangas.

Viime aikoina Seppänen on ollut moukarikolmikosta parhaassa vireessä, joten moni odotti, että nyt olisi hänen vuoronsa. Karsinnoissakin hän oli ykkönen.

Harjoituksissa porilainen kertoi heittäneensä jo yli 75 metriä. Mies on siis kunnossa, mutta lauantaina Joensuussa hän ei saanut parastaan irti. Kilpailuissa hänen kauden parhaansa on 74,97.

Seppäsen SM-mitalien määrä on hurja: 12. Mutta se kulta jäi yhä puuttumaan. Hänen Kalevan kisojen saldonsa on nyt yhdeksän hopeaa ja kolme pronssia.

”Totta kai haluaisin myös mestaruuden. Lähellä ollaan. Meidän kolmen välillä se on päivästä kiinni, kuka voittaa.”

Kokenut heittäjä ei aio jäädä murehtimaan Joensuun-kilpailua, ei vaatimatonta suoritustaan eikä hopeaansa. Hän muistutti, että edessä on kuitenkin vielä EM-kilpailut Münchenissa.

Seppänen matkustaa Saksaan reiluun viikon päästä maanantaina. Sitä ennen hän valmistautuu kilpailuun kotona punttitreenillä ja mallailemalla tekniikkaa uomiinsa.

”Finaalipaikasta taistellaan. Kun tekniikka ja mies ovat kunnossa, on lupa odottaa kauden parasta”, Seppänen vakuutti.

Myös Kangas edustaa Suomea EM-kisoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut