Kuivisto ja Rinne tekivät työnsä 1 500 metrillä

Sara Kuivisto viilasi kauden parhaastaan lähes kaksi sekuntia.

Sara Kuivisto teki kauden parhaan tuloksensa.

5.8. 21:44

Joensuu

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne ja Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto juoksivat odotetusti 1 500 metrin Suomen mestareiksi Joensuussa järjestettävissä Kalevan kisoissa.

Rinne kellotti perjantai-iltana ajan 3.46,53 ja päihitti toiseksi tulleen Lempäälän Kisan Santtu Heikkisen yli sekunnilla. LeKin Aleksi Kivelä oli kolmas.

”Suunnittelin, että teen irtioton 300 metriä ennen maalia. Ryhmä oli intensiivinen, ja menin keulaan 400 metriä ennen maalia”, Rinne kertasi.

”Jos olisin lähtenyt kilpailuun löysin rantein, olisin jäänyt jalkoihin. Piti olla iskuvalmiudessa”, voittaja avasi kilpailun kovuutta.

Rinne sai haavan vasempaan jalkaansa.

”Lajiin kuuluvaa kontaktia. Pikkuisen kolaroitiin.”

EM-kilpailuihin hänet on valittu 800 metrille. Kalevan kisoissa hän myöntää olevansa myös kahden ratakierroksen suosikki, kuten oli 1 500 metrilläkin.

”Lampisen Ville tuo kovan vastuksen 800 metrille”, Rinne tuumi.

Kuivisto kiirehtii luottavaisena kohti Müncheniä

Kuiviston koko alkukausi ja MM-aikeet vesittyivät suolistoloisen takia. Hän palasi kilparadalle viime viikolla ja oli tyytyväinen 1 500 metrin voittoonsa Joensuussa. Hän juoksi ajan 4.10,66, joka alitti Jyväskylässä juostun 4.12,47. Hänen Suomen ennätyksensä on viime vuodelta 4.02,35.

”Olen yllättynyt, miten vanhat kovat pohjat auttavat. Olen päässyt nopeasti omalle tasolle, ja on ollut yllätys”, Kuivisto jutteli.

”Juoksu oli nyt odotettu, mutta tuuli oli kova. Se verotti.”

Esbo IF:n Camilla Richardsson oli alimatkallaan toinen ajalla 4.20,25 ja Lahden Ahkeran Emilia Jousimaa kolmas ajalla 4.29,58.

Kuivisto valittiin EM-Müncheniin viime vuoden tulosten perusteella, mutta hän luottaa ehtivänsä arvokisakuntoon elokuun puoliväliin.

”Uskon, että olen siellä tikissä.”

Hän juoksee Joensuussa vielä 800 metriä.

”Odotan kilpailua innolla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut