Rovanperä nousi Jyväskylän MM-rallissa neljänneksi, Breen osui kiveen Ässämäen ykkösosuudella

Ott Tänäk jatkaa Jyväskylän MM-rallin johdossa.

5.8. 18:48

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä on noussut Jyväskylän MM-rallissa yhdellä pykälällä neljänneksi, kun kilpailua on takana seitsemän erikoiskoetta. Rovanperä ajoi reilun 12 kilometrin pituisella Ässämäen ykkösosuudella kolmanneksi jääden Hyundain kärkikuljettajan Ott Tänakin pohja-ajasta 2,2 sekuntia.

Perjantaina auramiehenä ajava Rovanperä on kisassa 17,5 sekuntia Tänakia perässä.

”Yritämme totta kai pysyä voittotaistelussa mukana. Tämä oli minulle aika hyvä osuus. Tuntuu, että jätin tielle kaikkeni”, Rovanperä tuumi WRC:n haastattelussa.

Kisassa neljäntenä ollut Fordin Craig Breen osui erikoiskokeella kiveen ja jäi Tänakin pohja-ajasta 10,1 sekuntia. Irlantilainen putosi kokonaistuloksissa Rovanperän taakse.

Toyotan Esapekka Lappi jatkaa kisassa toisena, mutta eroa Tänakiin tuli 2,1 lisäsekuntia. Tänak johtaa Lappia nyt 8,3 sekunnilla.

”Tänak ajaa hyvin, ei ole oikein muuta sanottavaa. Tämä oli ehkä huonoin pätkä meiltä, tuli kierrettyä vähän kiviä, kun pelottaa”, Lappi sanoi suomeksi WRC:n haastattelussa.

Toyotan Elfyn Evans kaasuttelee kisassa kolmantena hieman Rovanperää edellä. Walesilainen on jäänyt Tänakista 15,3 sekuntia.

Ensimmäistä kisaansa Fordin Rally1-autolla ajava Jari Huttunen paransi Rovanperän tavoin asemiaan yhdellä pykälällä ja nousi kahdeksanneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut