FC Jazz lähenteli kauden parastaan – Kahden maalin Firminolta ”ei paras mahdollinen peli”

Jazzin kapteeni Ben Stroud nilkutti toisella puoliajalla vaihtoon. MuSa toivoo yhä saavansa nigerialaiset Poriin.

FC Jazz hallitsi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla palloa.

4.8. 22:24

Pori

Seitsemästä viime pelistä kuusi voittoa. FC Jazz on löytänyt Kakkosen B-lohkossa vakuuttavan menon.

Samalla se on keskinäisissä peleissä Porin ykkönen pistein 6–0.

Jazzin päävalmentaja Jani Uotinen otti kauden toisen paikallispelivoiton tyynen tyytyväisenä.

”Laadukas peli, jossa meiltä aika tasapainoinen esitys. Vaikka MuSa meni erikoistilanteesta johtoon, tauolla oli aika luottavainen fiilis. Takaiskusta huolimatta en löytänyt paljon korjattavaa. Se on aina hyvä merkki.”

MuSa ei parhaalla kokoonpanollaan peliin päässyt. Viime viikot kokoonpanosta puuttuneen kanadalaisen Jordan Farian lisäksi sivussa oli hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä.

Länsiporilaiset lähtivät otteluun riisutun tylysti. Joukkue pyrki puolustamaan tiiviisti ja luotti erikoistilanneosaamiseensa, joka toikin kulmapotkusta johto-osuman, joka merkattiin tilastoihin omaksi maaliksi.

”Me olimme valmistautuneet kaikenlaiseen, koska emme tienneet mitä MuSalta tuleman pitää. Tietyllä tavalla yllätyimme silti, miten paljon saimme pitää palloa”, Uotinen mietti.

Jani Uotinen otti voiton tyynen tyytyväisenä.

Jazz-valmentaja uskoi kuitenkin, että joukkueen pallonhallinta oli heidän ansiotaan, ei niinkään MuSan taktiikkaa.

”Olimme tosi rohkeita pallollisessa pelaamisessa, liikuimme pelattavaksi ja pääsimme ahtaista tiloista pois. Me olimme aika hyviä.”

”Tämä oli lähellä kauden parasta Jazzia, ainakin koko pelinä. Jotain yksittäisiä jaksoja olemme voineet pelata paremminkin.

Ja lopulta tehollisesti erottavana tekijänä oli kahden maalin Firmino.

”Ei ollut häneltä paras mahdollinen peli. Sitten hän taas lopulta tuli ja ratkaisi. Paljon enempää ei voi odottaa.”

Jazz koki kolmen maalin toisella puoliajalla takaiskun, kun joukkueen luottotoppari ja kapteeni Ben Stroud nilkutti vaihtoon.

”Nilkka vääntyi, kun hän tuli pääpallosta huonosti alas. Perjantaina ollaan varmaan viisaampia vamman vakavuudesta”, Uotinen totesi.

Molemmat porilaisseurat pelaavat sen verran kapealla ringillä, ettei poissaoloihin juuri ole varaa. Paikallispelin toisella puoliajalla myös kortit viuhuivat siihen tahtiin, että vammojen lisäksi myös pelikiellot vievät jossain vaiheessa miehiä pois kokoonpanosta.

”Ainahan valmentajat haluaisivat uusia pelaajia, mutta en minä sinänsä ole huolissani. Kun joku on ollut pois, korvaavat jätkät ovat tulleet hyvin sisään”, Uotinen totesi.

FC Jazzin toiminnanjohtaja Tommi Pikkarainen ei ainakaan luvannut joukkueeseen uusia vahvistuksia. Samalla linjalla oli MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi.

MuSalla on tosin takataskussaan sopimukset nigerialaisten Adeleken ja Adewoiyn Juniorin kanssa. Poriin kaksikko ei ole vieläkään päässyt.

”Maahanmuuttovirasto eväsi ensimmäiset hakemukset, joten prosessi alkoi alusta”, Löytökorpi harmitteli, mutta elätteli yhä toiveita, että nigerialaiset saataisiin vielä Poriin.

Lue lisää: Firmino nousi jälleen FC Jazzin suureksi sankariksi ja brasilialaisen nimikirjoitusta jonotettiin – paikallispelissä oli melkein 3 000 katsojaa

Lue lisää: Tallenne nähtävillä: MuSa haki revanssia FC Jazzista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut