Botswanan Tebogo tykitti 100 metrin junioreiden ME:n – ottelija Vanninen mitalitaistossa

7-ottelun ykkössuosikki Saga Vanninen on kahden lajin jälkeen kolmantena.

Letsile Tebogo juoksi 100 metrillä junioreiden maailmanennätysajan.

3.8. 21:37

Botswanan Letsile Tebogo pinkaisi miesten 100 metrillä junioreiden maailmanennätysajan 9,91 Kolumbian Calissa käytävissä alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kilpailuissa. Jamaikan Bouwahjgie Nkrumie oli toinen maansa uudella junioriennätyksellä 10,02.

Tebogo oli Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä käydyssä kilpailussa niin ylivoimainen, että pystyi 60 metrin jälkeen katsomaan tuuletellen sivuilleen. Hän paransi aikuisten MM-kisoissa Eugenessa juoksemaansa ennätystä kolmella sadasosalla.

Nuorukaisen hurjastelu jatkui keskiviikkona 200 metrin alkuerissä, missä botswanalainen kellotti kisaennätyksen 19,99.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen joukkueen Emilia Karell kiskaisi naisten keihään MM-finaalissa tuloksen 53,26 ja oli kisan kahdeksas. Loppukilpailun toinen suomalainen Vivian Suominen oli 11:s. Hänen paras heittonsa kantoi 51,26 metriä.

Miehissä 10-ottelu saatiin päätökseen. Siinä Joonas Lapinkero keräsi 6 751 pistettä, mikä riitti 18. sijaan. Aiemmin tiistaina Max Lampinen piti Suomen lippua korkealla, kun hän heitti kuuden kilon moukaria ennätyslukemiinsa 75,32 ja voitti karsinnan.

Puolustava mestari Vanninen aitoi ennätyksen

Seitsenottelija Saga Vanninen aloitti urakkansa keskiviikkona 100 metrin aitajuoksussa, missä suomalainen tikkasi ennätyksensä 13,52.

Toinen laji, korkeushyppy, ei sujunut suunnitelmien mukaan. Vanninen on hypännyt tällä kaudella 177, mutta jäi nyt tulokseen 173, kun rima putosi korkeudesta 175 kolme kertaa.

Suomalainen on saanut kahdesta lajista yhteensä 1 926 pistettä, mikä oikeuttaa kolmanteen sijaan. Saksan Sandrina Sprengel johtaa yhteispistein 1 978.

Vanninen on seitsenottelun voittajasuosikki. Tamperelainen nappasi kultaiset mitalit viime vuonna sekä nuorten EM- että MM-kisoista.

Keskiviikon ensimmäisessä kilpailusessiossa olivat myös mukana moukarinheittäjä Charlotta Sandkulla sekä 200 metrin juoksija Niko Kangasoja.

Sandkulla heitti 57,53 ja jäi 17:nneksi, kun 12 parasta pääsi finaaliin. Kangasoja oli alkueränsä neljäs, ja vain kolme parasta eteni välieriin, eikä aika 21,56 riittänyt aikavertailussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut