Kankaanpään Jääkarhujen tilanne näyttää hyvältä kauden lähestyessä: Rauli Raitanen edustusjoukkueen peräsimeen, U16-ikäluokka nähdään Mestis-kaukaloissa

Lohko, missä kankaanpääläisjoukkue pelaa, ratkeaa 17. elokuuta.

Kankaanpään Jääkarhujen edustusjoukkue tottelee tulevalla kaudella Rauli Raitasen pelikirjaa. Raitanen on pitkän pelaajauransa jälkeen toiminut pitkään myös valmennuspuolella.

4.8. 21:15

Vaikka ulkona kesä tarjoilee vielä viimeisiä hellepäiviään, syksy ja kylmät säät lähestyvät. Ensimakua syksylle saa ainakin Kankaanpään jäähallissa, jossa jäät ovat palvelleet jääurheilun ystäviä jo heinäkuun viimeisistä päivistä saakka.

Kesäkaudella jääkarhu on uinunut kaukalon puolella, mutta seuran taustoilla ei olla jääty lepäilemään laakereilleen.

Kankaanpään Jääkarhujen puheenjohtaja Jussi Haapasella on syytä ainakin pieneen hymyyn jääkiekkokauden 2021–22 alla. Tulevaan kauteen lähdettäessä seuran kokonaistilanne on varsin hyvä.

”Kesä meni oikein mukavasti. Esimerkiksi meidän U16-ikäluokan Mestis-joukkue on harjoitellut kolmesti viikossa Mauri Wilénin johdolla”, kertoo Haapanen.

Haastatteluhetken yhteydessä taustalla poikien mestisjoukkue pelasi harjoitusotteluaan Ässien U15-ikäryhmän AAA-joukkuetta vastaan. Voitto jäi komeasti Kankaanpäähän lukemin 9–2.

U16-ikäisten mestisjoukkue on Jääkarhujen junioripuolelle iso asia. Haapasen mukaan Mestis-joukkueen toteutuminen näytti pitkään epätodennäköiseltä yksinkertaisesti siksi, että seuran oman pelaajiston määrä oli rajallinen.

”Pelaajia oli kaikkiaan kahdeksan. Joukkueenjohtajana toimiva Rami Luoma teki kuitenkin valtavan työn joukkueen kasaan saamiseksi, hän ei halunnut että joukkueen taru päättyisi. Uuttera työ kannatti, ja pian näyttikin siltä että kokoonpanossa olisi jo 15 poikaa jos ja kun mestishanke vain toteutuisi”.

Hankkeen toteuduttua joukkueeseen on riittänyt imua myös lähikunnista. Joukkueessa nähdään tulevalla kaudella pelaajia omien kasvattien lisäksi Nokialta, Hämeenkyröstä, Parkanosta ja Merikarvialta.

Haapasen mukaan yhteistyö porilaisseura Ässien kanssa on viimeisten vuosien aikana syventynyt. Maakunnallinen yhteistyö toimii ja molemmat seurat ovat voittavia osapuolia.

”Ilman Ässien positiivista signaalia meidän mestisprojektille tulevana talvena tuskin sarjaa Kankaanpäässä pelattaisiin. Ässät pelaavat itse U16-ikäisissä SM-sarjaa ja meidän mestisjoukkue omalta osaltaan tukevat myös heidän SM-joukkuettaan. Meillä pelaavilla pojilla on mahdollisuus näyttää kyntensä yhteistyön kautta myös heidän SM-sarjajoukkueessa, jos pelin taso sinne riittää.”

U19-ikäryhmässä Jääkarhujen joukkue nähdään tällä kaudella ylemmässä sarjassa. Viime kaudella joukkue pelasi vielä alemmassa sarjassa voittaen sen selkeästi. Joukkueen vastuuvalmentajana toimii Jääkarhuista entuudestaan tuttu mies, Kai Kallio. U17-ikäryhmään joukkuetta ei tälle kaudelle saatu kasaan, mutta kaikille ikäryhmän pelaajille löytyy kuitenkin pelipaikka muista jääkarhujoukkueista.

Jääkarhujen edustusjoukkueen tilanne tulevaan kauteen lähdettäessä on erinomainen jos vertailupohjana käytetään viime vuoden vastaavan ajankohdan tilannetta.

Joukkueen runko on hyvin kasassa ja viime kaudella Vjatseslav Fandulin luotsaamalle pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan sarjassa menestyvää joukkuetta.

Fandulin visiitti Kankaanpäässä jäi yhden kauden mittaiseksi. Tulevalla kaudella Jääkarhujen edustusjoukkuetta johtaa Rauli Raitanen. Raitanen omaa vahvan pelaajataustan. Hän on pelannut 1980–90- luvuilla Porin Ässien SM-liigamiehistössä ja edustanut myös Suomea maailmanmestaruuskilpailutasolla.

Aktiivipelaajauran jälkeen hän on toiminut Ässien organisaatiossa juniorivalmentajana sekä myös muun muassa porilaisseura Karhu HT:n apuvalmentajana viime kauden KJK-luotsi Fandulin apuvalmentajana.

Jussi Haapanen (vasemmalla) toteaa Rauli Raitasen olevan ammattimies myös valmennuksen puolella.

Haapasen mukaan Fandulin lähtöön ei liity dramatiikkaa. Mies valmentaa tulevalla kaudella Forssan Palloseuran U19- ja U17- joukkueita.

”Siirron ratkaisivat taloudelliset asiat. Hän sai Forssasta sellaisen kokonaispaketin, mihin me emme pystyneet vastaamaan. Olemme kuitenkin soitelleet siirronkin jälkeen, ja molemmat osapuolet ovat viime kauden toimintaan enemmän kuin tyytyväisiä”, kertoo Haapanen.

III-divisioonan ilmoittautumisaika on käynnissä elokuun puoleenväliin asti. Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta kokoontuu 17. elokuuta, jonka jälkeen tiedetään pelaako Jääkarhut Hämeen vai Länsirannikon lohkossa.

Viime kaudella joukkue nähtiin Hämeen alueen sarjassa. Hämeessä jatkamista toivoo myös Haapanen.

”Länsirannikon alueen pelit ovat keskittyneet pitkälti Turun alueelle. Meidän kannaltamme olisi helpompaa ja mielekkäämpää jatkaa Hämeen puolella.”

Joukkueen kokoonpanosta löytyy tuttuja nimiä. Kaukalon puolelle palaa muun muassa seuran oma kasvatti Mikko Männistö. Niin kutsutusta vanhemman sukupolven edustusjoukkueesta mukaan liittyy myös Saku Mäki.

Mikko Männistö nähdään tulevalla kaudella jälleen Jääkarhujen edustusjoukkueessa. Arkistokuvassa Männistö KJK-paidassa kaudella 2019–20.

Haapasen mukaan kauden tavoitteena on nousu II-divisioonaan. Sarjan portteja kolkuteltiin jo viime vuonna. Joukkue selvisi ylempiin karsintaotteluihin, mutta sarjanousu jäi niukasti haaveeksi.

Ensimmäisen kerran edustusjoukkue nähdään kotijäällä Hörhiäisviikon lauantaina 27. elokuuta. Kankaanpäähän saapuvia vastustajia ei vielä tiedetä, mutta Haapasen mukaan päivästä on kaavailtu hieman pitsiturnausmaista kiekkoriehaa.

”Peleihin tulee olemaan vapaa pääsy ja kioskit sekä pubi palvelee yleisöä läpi ottelupäivän”, Haapanen lupaa.

Fakta

KJK:n edustusjoukkue kaudella 2021–22

Ari Halminen

Eetu Rajakallio

Santeri Rajakallio

Verneri Rajakallio

Elias Saloharju

Santeri Hietanen

Jaakko Luukkonen

Juho Tunkkari

Kasper Kurunmäki

Aleksi Kauppila

Jarno Kivikari

Martin Smolin

Mikko Männistö

Saku Mäki

Topias Suonpää

Arttu Kiviluoma

Iikka Lindell

Aake Rajala

Viljami Sinnemäki

Nimilista on alustava ja se voi täydentyä vielä ennen kauden alkua ja kauden mittaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut