Satakunnan moukarimiehet Müncheniin – Suomella historiallisen suuri joukkue

Suomen joukkueessa nähdään noin 70 urheilijaa.

Tuomas Seppänen hakee viikonloppuna Kalevan kisoista pitkän uransa ensimmäistä SM-kultaa. Sen jälkeen kausi jatkuu EM-kisoissa.

2.8. 13:05

Pori

Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen ja Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas vastaavat yleisurheilun EM-kisoissa satakuntalaisedustuksesta.

Satakunnan moukarimiehet valittiin mukaan, kun Suomi täydensi EM-joukkuettaan 41 urheilijalla. Joukkue on suurin, mitä Suomella on ollut yleisurheilun arvokilpailuissa kotikisojen ulkopuolella.

”Edellisissä EM-kilpailuissa Berliinissä 2018 Suomen joukkueessa oli 42 urheilijaa. Nyt joukkueessa tulee olemaan noin 70 urheilijaa ja meillä on vähintään miesten tai naisten lajissa edustus jokaisessa EM-kisojen lajissa”, SUL:n valmennuspäällikkö Tuomo Salonen kommentoi tiedotteessa.

”Joukkueen koko on iloinen yllätys samaan tapaan, kuin Eugenessa kilpailleen MM-joukkueen koko. Se kertoo kotimaisen yleisurheilun kokonaistilanteesta ja tarjoaa monipuolisesti jännitettävää EM-kisojen kotikatsomoihin.”

Seppänen ja Kangas kuuluivat myös Suomen MM-joukkueeseen. Molemmat karsiutuivat MM-finaalista.

Aaron Kangas yrittää saada tekniikkansa toimimaan.

Satakuntalaiskasvateista Nooralotta Neziri olisi ollut valintakelpoinen EM-rankingin kautta. Kantapäävaivasta kärsinyt aitajuoksija luopui kuitenkin paikastaan.

Naisten 100 metrin aidoissa suomalaisilla on viime vuosina ollut kova kilpailu arvokisapaikoista. Nyt naisaitureista Müncheniin lähtee kuitenkin vain Reetta Hurske.

Salonen uskoo, että Euroopan taso on suomalaisurheilijoille hyvä mittari. Menestysmahdollisuudet ovat huomattavasti suuremmat kuin MM-kisoissa.

”Sekä Tokion olympiakisoissa että Oregonin MM-kilpailuissa suomalaiset pärjäsivät hyvin vertailussa eurooppalaisia vastaan", Salonen muistutti.

Suomen joukkuetta täydennetään vielä 8. elokuuta, eli heti Joensuun Kalevan kisojen jälkeen. Silloin nimetään miesten keihäänheiton ja naisten moukarinheiton kolmas Münchenissä kilpaileva urheilija ja varaurheilijat näihin lajeihin sekä miesten ja naisten 4 x 100 metrin ja naisten 4 x 400 metrin viestijoukkueet.

Miesten keihäänheitossa Oliver Helander ja Lassi Etelätalo on valittu EM-joukkueeseen. Valintakelpoisia ovat myös Toni Keränen, Toni Kuusela ja Topias Laine. Kolmikosta yksi nimetään joukkueen kolmanneksi edustajaksi miesten keihäänheittoon ja kaksi muuta kotiin jääviksi varaurheilijoiksi.

"Joukkueen kolmas mieskeihäänheittäjä on paras tuosta kolmikosta, jos hän heittää Kalevan kisojen finaalissa vähintään 82 metriä. Jos kolmikon parhaan urheilijan tulos Joensuussa jää alle 82 metrin, valinta tehdään kokonaisarviona. Siinä katsotaan kuluvan kauden tuloksia ja EM-kilpailun menestysnäkymää. Myös Kalevan kisojen tuloksilla on valinnassa suuri painoarvo”, Salonen kertoi.

Naisten moukarinheitossa Silja Kosonen ja Krista Tervo on valittu EM-joukkueeseen. Valintakelpoisia heidän lisäkseen ovat Sara Killinen ja Suvi Koskinen. Heistä toinen nimetään joukkueen kolmanneksi edustajaksi naisten moukarinheittoon ja toinen kotiin jääväksi varaurheilijaksi.

”Koska tilanne urheilijoiden menestysnäkymän ja vuoden 2022 tuloksissa on Kalevan kisoihin mennessä erittäin tasaväkinen, ratkaistaan paremmuus Kalevan kisojen perusteella, sanoo Salonen. Kolmannelle urheilijapaikalle valitaan se, joka sijoittuu paremmin Kalevan kisojen lopputuloksissa. Kyse on siis suorasta karsintakilpailusta.

Naisten maratonilla Suomi osallistuu EM-kilpailun yhteydessä järjestettävään joukkuekilpailuun, jossa lasketaan yhteen kunkin maan kolmen parhaan juoksijan suoritukset.

EM-kilpailut järjestetään Saksassa 15.–21. elokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut