Urheilu-uransa päättäneen porilaisen työhaaveet toteutuivat: Painiliitto pestasi Ville Heinon

Heino aloitti maanantaina Painiliiton ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen kehittämishankkeen asiantuntijana.

Ville Heino aloitti maanantaina uudessa työtehtävässä.

1.8. 14:24

Pori

Painiuransa viime vuoteen päättänyt porilainen Ville Heino aloitti maanantaina uudessa työtehtävässä.

Heino, 30, nimitettiin Painiliiton ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen kehittämishankkeen asiantuntijaksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman hankkeessa on kyse tehostetusta koulutustoiminnasta, jonka avulla pyritään sekä lisäämään seuroissa toimivien valmentajien määrää että kehittämään nykyisten toimijoiden osaamista.

”Haaveissa oli, että pääsisin jatkamaan työskentelyä painissa vielä oman aktiiviuran jälkeen. Lähden innokkaasti työskentelemään ja tuomaan omaa osaamistani suomalaisen painin kehittämiseen”, Heino iloitsi Painiliiton tiedotteessa.

”Villen lajiosaamisella, kokemuksella ja koulutuksella pystyy toimimaan uskottavasti kaikilla ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen tasoilla”, Painiliiton toiminnanjohtaja Pasi Sarkkinen puolestaan kommentoi.

Heino on valmistunut liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Hänellä on myös liikuntatieteiden kandidaatin tutkinto Cambellin yliopistosta Yhdysvaltain Pohjois-Carolinasta, jossa porilainen paini ja opiskeli stipendiaattina vuosina 2013–2017.

Urheilu-urallaan Heino oli vuonna 2018 Budapestin MM-kisoissa seitsemäs vapaapainin 86-kiloisten sarjassa. Yhdysvaltojen kovatasoisessa yliopistopainissa Heino pääsi kaksi kertaa NCAA-lopputurnaukseen.

Porilaisen ura päättyi Tokion olympialaisten viimeiseen karsintaturnaukseen. Tuloksena oli viides sija, jolla ei irronnut Heinon pitkään tavoittelemaa olympiapaikkaa.

Lue lisää: Ville Heino, 30, lopettaa uransa – vain lottovoitto olisi pitänyt vapaapainijan olympiaunelman elossa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut