Max Verstappen otti niskalenkin muista, mutta Mercedes on löytämässä vauhtiaan

Unkarin GP oli Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin näytöstä. Se lupaa mielenkiintoisia kisoja jatkossakin.

Max Verstappen otti Unkarin GP:ssä niskalenkin muista kuljettajista.

31.7. 18:17

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Max Verstappen on ajamassa kohti toista MM-titteliään. Hollantilainen kasvatti pistejohtonsa jo 80 pisteeseen voittamalla Unkarin GP:n näytöstyyliin, vaikka starttasi kisaan kymmenennestä ruudusta.

Verstappen käytännössä sinetöi voittonsa reilun 40 kierroksen jälkeen ohittamalla Ferrarin Charles Leclercin rohkeasti sisäkautta.

Vaikka kaksikon järjestys muuttui vielä hetkeksi Verstappenin pyörähdyksen jälkeen ja ruutulipulle oli matkaa lähes 30 kierrosta, ei Leclercistä ollut Verstappenin uhkaajaksi Ferrarin täysin epäonnistuneen rengastaktiikan vuoksi.

Leclerc joutui tekemään ylimääräisen pysähdyksen, kun kovat renkaat eivät toimineet lainkaan hänen menopelissään, ja kun Carlos Sainzin ja Lewis Hamiltonin oli vielä tehtävä omat varikkostoppinsa, ei Verstappenin voittokululle löytynyt pysäyttäjää.

Komeiden ohitusten kisa oli lopulta Verstappenin ja seitsemänneltä sijalta toiseksi nousseen Hamiltonin näytös. Vanhan liiton Hamilton on noussut esiin, kuten Viaplayn ja V Sportin selostaja Niki Juusela osuvasti tiivisti.

Hamiltonin ja paalupaikalta startanneen ”mister Saturdayn” eli George Russellin vauhti alkaa pikku hiljaa löytyä: Mercedes-kaksikko ajoi nyt toisessa kisassa peräkkäin podiumille, vaikka tallilla on omat haasteensa esimerkiksi suoranopeudessa.

Yksittäisten kisojen voittokamppailussa on kuitenkin tilaa myös kolmannelle tallille Red Bullin ja aika-ajoon verrattuna romahtaneen Ferrarin lisäksi. Se lupaa mielenkiintoisia kisoja jatkossakin, vaikka uransa 28:nnen voiton ajaneen Verstappenin niskalenkki MM-taistossa alkaa olla jo liian vahva.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut