Lentopalloilija Lauri Kerminen hyllytettiin maajoukkueesta, koska ei sulje pois Venäjällä pelaamista

Kerminen pelasi viime kaudella Moskovan Dynamossa.

Lauri Kerminen pelasi viime kaudella Venäjän liigan voittaneessa Moskovan Dynamossa.

27.7. 16:53

Helsinki

Lauri Kerminen on hyllytetty toistaiseksi maajoukkuetoiminnasta, kertoo Lentopalloliitto verkkosivuillaan. Hyllytyksen syynä on se, ettei Kerminen sulje pois mahdollisuutta jatkaa seurajoukkueuraansa Venäjällä ensi kaudella.

29-vuotias suonenjokelainen on pelannut urallaan Suomen lentopalloliigan lisäksi Ranskan ja Venäjän lentopalloliigoissa.

Kerminen nousi miesten maajoukkueeseen kauden 2012–2013 päätteeksi, ja hän vakiinnutti nopeasti paikkansa maajoukkueen ykkösliberona.

Vuonna 2019 Kerminen oli venäläisseura Kemerovon ykköslibero, kun se voitti Venäjän liigan. Hänet valittiin tuolloin myös Venäjän liigan parhaaksi liberoksi ja Suomessa vuoden lentopalloilijaksi.

Kesällä 2020 Kerminen solmi lopulta vuoden sopimuksen Moskovan Dynamon kanssa, mutta puki Dynamon peliasun ylleen lähinnä vain Mestarien liigan otteluissa. Dynamon ulkomaalaiskiintiön täyttivät tuolloin bulgarialainen hakkuri Tsvetan Sokolov ja belgialainen laituri Sam Deroo.

Viime kauden Kerminen pelasi Venäjän liigan voittaneessa Moskovan Dynamossa. Hän pelasi kauden loppuun Venäjällä huolimatta sen aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan.

Kermisen ratkaisu johti muutokseen maajoukkueessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pelaa torstaina ja perjantaina kaksi valmistavaa maaottelua Tallinnassa Viroa vastaan. EM-karsintoihin valitun Suomen joukkueen kokoonpano muuttui, kun Niklas Breilin korvaa Kermisen toisena liberona.

EM-karsinnat alkavat 6.8 vieraspelillä Latviassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut