Seura kertoo huippujääpalloilija Tuomas Määtän palanneen Venäjälle pelaamaan – jatko maajoukkueessa voi olla vaarassa

Jääpalloliiton toiminnanjohtaja kertoo, että Tuomas Määtän jatkosta maajoukkueessa keskustellaan seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Tuomas Määttä kuvattuna kesällä 2020.

27.7. 14:57

Jääpalloilija Tuomas Määttä on palannut kesän jälkeen venäläisseuraansa, kertoo Määtän edustama Ska Neftjanik verkkosivuillaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä ruotsalainen jääpallon erikoissivusto Bandypuls.

Määttä pelasi joukkueessa myös viime kauden. Ska Neftjanikin kotikaupunki on Habarovsk, joka sijaitsee Venäjän kaukoidässä lähellä Kiinan rajaa.

Maaliskuussa Määttä joutui kohun keskelle, kun hän osallistui joukkueensa mukana niin sanottuun Z-muodostelmaan, jolla tuettiin Venäjän sotatoimia. Myöhemmin Määttä sanoi Ilta-Sanomissa, että ei ollut tietoinen merkin merkityksestä. Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan helmikuun lopulla.

Määttä sanoi IS:lle jatkaneensa Venäjällä pelaamista, koska sopimuksen purkaminen ei ollut yksinkertaista.

Suomen jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson sanoo myös olevansa siinä käsityksessä, että Määttä on palannut Venäjälle pelaamaan. Karlsson ei kuitenkaan ole puhunut asiasta suoraan Määtän kanssa eikä tiedä tapauksen taustoja.

Määtän mahdollisuuksista pelata jatkossa maajoukkueessa keskustellaan Karlssonin mukaan elokuussa, kun hallitus pitää seuraavan kokouksensa.

Määttä on valittu Suomessa neljästi vuoden jääpalloilijaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut