”Jos olisin voittanut sen matsin, olisin UFC:ssä nyt” – Poriin asettuneen Prince McLeanin ura lähti nousuun pitkän tauon jälkeen

Prince McLean vääntää porilaisen Jere Heinonkin kanssa ja kuvailee tätä yhdeksi maailman parhaimmista vapaapainijoista.

Yhdysvaltalainen ammattilaisvapaaottelija Prince McLean, 36, asuu ja treenaa Porissa. Seuraavaa ottelua ei ole vielä sovittuna.

28.7. 6:45

Pori

Siitä on liki kaksi vuotta aikaa, kun Porin raviradan nyrkkeilykehän viereisessä pöydässä istunut yhdysvaltalaiskamppailija Prince McLean kertoi Satakunnan Kansalle (13.10.2020) pyrkivänsä vapaaottelun ylimmälle huipulle, amerikkalaisen UFC:n raskaan sarjan maailmanmestariksi.

Takana oli usean vuoden tauko ja edessä paluu takaisin vapaaotteluhäkkiin.

Lue lisää: Kun amerikkalainen Prince McLean käveli vankilaan, kyyhkyset lakkasivat itkemästä – UFC-sopimus oli jo lähellä, mutta kohtalokas tyrmäys vei pilkkopimeään paikkaan ja lopulta vuosien jälkeen Poriin

Nytkin tuo tavoite tulee esiin, ja se on jo pari askelta lähempänä kuin silloin – vaikka todella kaukana yhä onkin.

Väliin on mahtunut kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä McLean voitti vakuuttavasti.

Ensin McLean takoi yhdysvaltalaisen Jordan Mitchellin niin nopeasti mattoon, että sikäläisen B2 Fighting Series -promootion ottelu oli ohi vain 26 sekunnissa, ja toinen päänahka tuli valkovenäläisestä Petr Romankevichistä, joka luovutti 143 sekunnin jälkeen venäläisomisteisen Parus FC:n kamppailussa Dubaissa.

(Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.)

Siellä McLean otteli ennen kuin Venäjä oli aloittanut sotahyökkäyksensä Ukrainaan, ja nyt verkot ovat muilla vesillä.

Kolmas ottelu olisi tosin voinut lopettaa kalastamisen kokonaan, koska sen voittaminen olisi johtanut McLeanin mukaan suoraa tietä UFC:hen.

Kyseessä oli B2 Fighting Seriesin raskaan sarjan mestaruuskamppailu, mutta McLean teki virheen ja hävisi.

”Jos olisin voittanut sen matsin, olisin UFC:ssä nyt”, porilaistunut ottelija sanoo.

Jotain osviittaa antaa ainakin se, että promootion edellinen raskaan sarjan mestari Rakim Cleveland kapusi sieltä Bellatoriin, joka on Yhdysvaltojen toiseksi suurin vapaaottelupromootio UFC:n jälkeen.

McLeanin kohtaloksi koitui kivulias käsivenytys, ja titteli päätyi yhdysvaltalaiselle Josh Clarkille. Se oli iso takaisku ja pettymys, mutta katse pysyy tiukasti UFC:n mestaruudessa.

”Koen, että raskas sarja on avoin siellä tällä hetkellä. Sitä kohti tässä kiivetään yhä.”

(Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.)

Yhden lupauksenkin McLean tekee: jos hän joskus onnistuu jonkin vapaaottelumestaruuden voittamaan, hän tuo vyön näytille Poriin, jossa harjoittelee eritoten nyrkkeilijä Tom Tuomen kanssa.

”Asun täällä nykyään – ja olen porilainen”, puolisen vuotta sitten Yhdysvalloissa edellisen kerran poikennut vapaaottelija kertoo.

McLean on myös ehtinyt tutustua muihinkin porilaisiin kamppailukasvoihin, kuten Porin Paini-Miesten huippuvapaapainija Jere Heinoon, joka valmistautuu parhaillaan lajin syyskuisiin, Serbiassa väännettäviin MM-kisoihin.

”Hän on yksi maailman parhaimmista painijoista. Pirulainen heittelee minua kuin räsynukkea”, 36-vuotias McLean nauraa.

Kaksikkoa yhdistää kamppailu-urheilun lisäksi se, että kumpikin painaa reilusti päälle sata kiloa. Se tarkoittaa sitä, että samankokoiset treenikaverit ovat harvassa, ainakin Porissa.

”Jere sanoi minulle, että hitto soikoon – minullahan on nyt joku, kenen kanssa voin treenata täällä”, nauraa Tom Tuomen isä Tero Tuomi, joka kuuluu McLeanin sisäpiiriin Porissa.

Lue lisää: ”Onko sydänsuruun särkylääkettä?” – SK:n kuvagalleria näyttää, minkälaiseen mankeliin Jesse Urholin joutui Lontoossa

Lue lisää: Pelastus löytyy hirveästä ripulijuomasta – SK vieraili otteluunsa valmistautuvan Jesse Urholinin hotellihuoneessa Lontoossa

Lue lisää: Isoäidin sanat siivittivät SM-kullan Poriin – Tom Tuomi ei tiedä vielä, oliko nyrkkeilyura tässä: ”Kaikkea pyörii kyllä päässä”

Lue lisää: Tom Tuomi, 22, sai yllättäen isoveljen Yhdysvalloista ja janoaa nyt SM-kultaa nyrkkeilykehässä – Porissa on sitä varten jongleerattu, pelattu shakkia ja tanssittu salsaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut