Tuomas Seppänen voitti moukarikisan Jyväskylässä – Sara Kuivisto palasi voitokkaasti juoksuradoille

Miesten juoksumatkoilla Viljami Kaasalainen paineli ennätyksensä ja Joonas Rinne kauden parhaansa.

Tuomas Seppänen voitti moukarikisan Jyväskylässä.

26.7. 21:32

Jyväskylä

Tuomas Seppänen heitti tiistaina ensimmäisen kerran MM-kisojen jälkeen Jyväskylän gp-kisoissa tiistaina. Moukari ei kaartanut aivan kauden parhaimpiin lukemiin, mutta se lensi pidemmälle kuin MM-häkissä. Noormarkun Nopsaa edustavan Seppäsen voitto moukarikisassa tuli lukemalla 73,35. Satakuntalaisista Rauman Urheilijoita edustava Julia Valtanen oli naisten keihäskisassa kolmas tuloksella 53,65.

Viime kesänä Suomen ennätyksiä sekä 800 metrillä että 1  500 metrillä hurjastellut Sara Kuivisto avasi kilpailukautensa Jyväskylässä. Terveyshuolista läpi kevään ja alkukesän kärsinyt Kuivisto juoksi 1  500 metrin kisan voittoon Harjun stadionilla ajalla 4.12,47.

”Olen tosi onnellinen, että pääsen ylipäätään juoksemaan. Kesäkuun puolivälissä alkoi näkyä valoa tunnelin päässä. Ensimmäinen juoksu ei minulla ole koskaan kovin lennokasta, vähän sellaista vääntämistä oli”, Kuivisto totesi.

”Tämä kesä on ollut kyllä tosi haastava. Jossain vaiheessa olin varma, että en pääse ollenkaan juoksemaan. Tänään jännitti enemmän kuin normaalisti.”

Elokuun puolivälissä alkaviin Münchenin EM-kisoihin Kuivisto lähtee maltillisin tavoittein. Todennäköisesti tällä kertaa matkavalinta kohdistuu vain 800 metrille.

”Varmasti juoksu tästä paranee, kun lähtöjä saa alle. Kalevan kisoissa juoksen molemmat matkat, mutta EM-kisojen kannalta valinta kohdistuu todennäköisemmin 800 metrille. Pääsin juoksemaan niin vähän keväällä, että se näkyy väkisinkin 1  500 metrillä”, Kuivisto summasi.

”Olen kunnossa, siitä ei ole mitään huolta. Tästä se homma lähtee.”

Suomen ennätyksen 100 metrillä pari viikkoa sitten juossut Samuli Samuelsson ei yltänyt huippuvauhtiin Jyväskylän sateisessa illassa. Kellot pysähtyivät tällä kertaa aikaan 10,35, jolla irtosi toinen sija Sveitsin Pascal Mancinin jälkeen.

”Sain ihan unelmalähdön ensimmäisellä, mutta sitten ammuttiin takaisin varaslähdön takia. Toisessa lähtö oli ihan surkea. Varmasti aika olisi ollut parempi, mutta tällaista pikajuoksu välillä on”, Samuelsson sanoi.

”Huono maku jäi juoksusta. En saanut oikein juoksua rullaamaan huonon lähdön jälkeen. Ihan luottavainen olen silti tulevia kisoja ajatellen.”

200 metrin tuore Suomen ennätyksen haltija Samuel Purola kokeili Jyväskylässä vauhtiaan täydellä ratakierroksella. Purola oli toinen 400 metrin matkan ajalla 46,80. Viljami Kaasalainen oli kuitenkin ykkönen ennätyksellään 46,54.

Edellisen kerran kolme suomalaista miestä on juossut alle 47 sekunnin saman kauden aikana vuonna 1988.

”Tätä on odotettu koko kesä. 47-alkuisia aikoja on juostu ihan liikaa. Ei millään pahalla Samuelia kohtaan, mutta ei voi antaa kakkosen juoksijoiden voittaa. Tämä tuo ehdottomasti lisää virtaa omalle uralle”, Kaasalainen herkutteli.

Joonas Rinne tykitti kauden parhaansa 800 metrillä ja tarrasi entistä vahvemmin kiinni EM-kisapaikkaan ajalla 1.46,36. Ville Lampinen juoksi toiseksi ennätyksellään 1.46,78.

”Nyt tuli loppuun asti. Halu voittaa oli kova ja mahtavaa, että tuli kunnon aika samalla”, Rinne jutteli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut