Palloliitto ja Anna Signeul lähtevät eri teille muutaman kuukauden etuajassa – ”Toivomme Annalle kaikkea parasta jatkoon”

Signeul johdatti Suomen EM-kilpailuihin, mutta sai kritiikkiä toimintatavoistaan.

Anna Signeul ja Suomen palloliitto ovat purkaneet ruotsalaisvalmentajan sopimuksen Helmareiden luotsina.

26.7. 9:22

Helsinki

Suomen Palloliitto ja naisten jalkapallomaajoukkuetta valmentanut Anna Signeul ovat sopineet 61-vuotiaan ruotsalaisvalmentajan sopimuksen purkamisesta. Signeul valmensi Helmareita vuodesta 2017 ja luotsasi Suomen EM-kilpailuihin, mutta joutui kisojen aikana mediakohuun toimintatapojensa takia.

Palloliiton tiedotteen mukaan liiton hallitus vahvisti Signeulin sopimuksen purkamisen etäkokouksessaan maanantai-iltana. Sopimuksen piti kestää kuluvan vuoden loppuun.

”Signeul johdatti Suomen tavoitteen mukaisesti EM-lopputurnaukseen, toi huippujalkapallon edellyttämän vaatimustason maajoukkueeseen ja edisti voimakkaasti suomalaisten pelaajien etenemistä eurooppalaisiin huippuseuroihin ja sarjoihin”, kertoi Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

”Hän antoi kansainväliset verkostonsa suomalaisen jalkapallon hyödynnettäväksi. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen tekemästään arvokkaasta työstä.”

Lopuksi huono maku

EM-kilpailuissa Suomi hävisi kaikki alkulohko-ottelunsa, teki vain yhden maalin eikä selvinnyt pudotuspeleihin.

”EM-kisoissa meillä oli valtava haaste kuolemanlohkossa, jossa oli mukana kaksi maailman kärkijoukkuetta (Saksa ja Espanja). Huolimatta haasteista ja kovasta paineesta kisoissa, haluan kiittää pelaajia ja valmennusryhmää sitoutumisesta projektiin ja kaikkensa antamisesta”, Signeul muotoili.

”Olen ylpeä siitä työstä, tuloksista ja naisten A-maajoukkueen resurssien kehittämisestä, jotka yhdessä saavutimme. Toivon Helmareille ja Suomelle kaikkea parasta tulevaisuuteen.”

EM-kilpailujen huonon menestyksen lisäksi sopimuksen purkamista saattoi vauhdittaa Signeulin toimintatapoihin kohdistunut kritiikki. Häntä kritisoitiin muun muassa siitä, että hän käytti liian vähän vaihtopelaajia ja uusien pelaajien oli vaikea nousta maajoukkueeseen.

Myös suurta vaihtuvuutta hänen valmennusryhmässään ihmeteltiin. Hänen valmennusryhmäänsä aiemmin kuulunut Maiju Ruotsalainen arvosteli EM-kilpailujen alla Signeulin johtamistapaa ja väitti, ettei päävalmentaja hyväksynyt hänen äitiyttään.

Kohti MM-karsintoja

Palloliitto on käynnistänyt Signeulin seuraajan haun. Alle 17-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta luotsaa Helmareita syyskuun MM-karsinnoissa. Suomi kohtaa vieraissa Irlannin ja kotona Ruotsin.

”EM-kisat olivat päätös Signeulin johtamalle projektille, ja nyt Palloliitto katsoi, että on hyvä hetki valmistautua tulevaisuuteen ja asettaa uusi suunta. Toivomme Annalle kaikkea parasta jatkoon”, Lahti sanoi.

MM-kilpailut pelataan ensi vuonna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut