MTV: Helmarien päävalmentajan Anna Signeulin sopimus purettiin

MM-karsinnoissa vastuuvalmentajana toimii MTV:n mukaan Marko Saloranta.

Anna Signeul kuvattiin EM-kisoissa Britanniassa 16. heinäkuuta.

25.7. 19:36

Anna Signeul väistyy Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan paikalta, uutisoi MTV. MTV:n tietojen mukaan 61-vuotias ruotsalaisluotsi ja Palloliitto neuvottelivat jatkosta, mutta keskustelun tuloksena oli päätös, ettei Signeul jatka alkuperäisen sopimuksen mukaisesti Helmarien peräsimessä vuoden loppuun asti.

Helmareilla on MM-karsinnoissa jäljellä vielä kaksi ottelua. Niissä vastuuvalmentajana toimii MTV:n mukaan Marko Saloranta, jolla on ollut vastuu alle 17-vuotiaiden tyttömaajoukkueen päävalmentajana.

Suomi teki yhden maalin ja jäi pisteittä käynnissä olevassa jalkapallon EM-lopputurnauksessa Englannissa. Huonojen tulosten ohella Signeul sai kritiikkiä vaihtopelaajien vähäisestä käytöstä, ja pohdittiin, eikö valmentaja uskalla laittaa heitä kentälle.

Signeul päätyi kohun keskelle EM-kisojen alla, kun hänen valmennusryhmäänsä kuulunut Maiju Ruotsalainen arvosteli Signeulin mielipiteitä jakavaa johtamistapaa.

Ruotsalainen väitti, että hänen äitiyttään ei ollut hyväksytty, mutta tilanne ei sen kummemmin edennyt.

Vettä myllyyn heittivät myös kansainvälisen median edustajat, kun julkisesti ihmeteltiin, miksi ruotsalaisvalmentajan valmennusryhmän jäsenet vaihtuvat tiuhaan tahtiin.

Tuoreeltaan kisojen jälkeen Palloliiton hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti vastasi kohuihin, että hallitus käy keskusteluja turnauksen jälkeen.

”Totesimme liiton hallituksen kanssa turnauksen aikana, että asiasta on hyvä käydä keskusteluja varsin pikaisesti heti turnauksen jälkeen eli varmaan parin viikon sisällä. Sekä Annan että pelaajiston, lähinnä kapteeniston”, kanssa, Lahti sanoi tuolloin.

Kun kysyttiin, josko valmennus vaihtuu MM-karsintoihin, Lahden vastaus jätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

”MM-karsinnoissa on vielä sauma, ja pyrimme sen tietenkin mahdollisimman hyvin käyttämään. Mutta elämässä ei mikään ole varmaa. No, jos vakavammin sanotaan, niin kaikki on varmaan mahdollista”, Lahti muotoili.

”Mitä vuodenvaihteen jälkeen sitten? Sitä pitää miettiä huolellisesti syksyn aikana.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut