Armand Duplantis häikäisi jälleen ylivoimallaan: omilla metriluvuilla oleva ruotsalainen otti MM-kultaa ja teki maailmanennätyksen

Ruotsin Armand Duplantis voitti seivästhypyn miesten maailmanmestaruuden uudella maailmanennätystuloksella 621.

25.7. 7:20

Eugene/Helsinki

Ruotsin Armand Duplantis voitti seiväshypyn miesten maailmanmestaruuden maailmanennätystuloksella 621. Duplantis ylitti ennätyskorkeuden toisella yrityksellään maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa käydyssä kilpailussa.

Duplantis kohensi Eugenen MM-kisoissa nimissään ollutta ME-tulosta sentillä. Edellisen ennätyksen hän hyppäsi Belgradin MM-hallikisoissa maaliskuussa.

Vasta 22-vuotias Duplantis on saavuttanut seiväshypyssä olympiavoiton 2021, maailmanmestaruuden 2022 ja Euroopan mestaruuden 2018. Lisäksi hänellä on MM-hopea vuodelta 2019.

Duplantis oli Eugenen finaalissa omilla metriluvuillaan. Toiseksi hypännyt Yhdysvaltain Christopher Nilsen ja pronssia napannut Filippiinien Ernest John Obiena ylittivät 594.

Pronssimitalisti Obiena teki Aasian ennätyksen, mutta ylitti 594 vasta toisella yrityksellä. Nilsen selvisi korkeudesta ensimmäisellään. Seuraava korkeus 600 oli liikaa molemmille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut