Red Bullin Max Verstappenilla kävi tuuri, kun kisaa johtanut Ferrarin Leclerc ajoi seinään

Verstappen kaasutti helposti hellekisan voittoon ylhäisessä yksinäisyydessä. Bottas oli 14:s.

Valtteri Bottaksen Ranskan osakilpailusta tuli vaikea.

24.7. 21:11

Le Castellet

Formula ykkösten Ranskan gp:n voittoon on ajanut Red Bullin Max Verstappen. Hollantilaisella kävi tuuri, kun kilpailua johtanut Ferrarin Charles Leclerc ajoi ulos kisan kahdeksannellatoista kierroksella. Monacolaisen matka tyssäsi rengasvalliin radan yhdennessätoista mutkassa, ilmeisesti kuljettajan omasta ajovirheestä. Pettynyt Leclerc totesi medialle kilpailun jälkeen, ettei kyseessä ollut kaasun kiinni jääminen. Ferrarilla on kumminkin luotettavuusongelma auton kestävyydessä maailmanmestaruutta ajatellen.

Kilpailun toiseksi kaasutteli neljännestä ruudusta lähtenyt Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton. Kolmanneksi ajoi Mercedeksen brittiläinen George Russell. Kisan viimekierroksilla Russell ohitti Red Bullin meksikolaisen Sergio Perezin, kun virtuaalinen turva-auto poistui radalta.

Ferrarin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz lähti kisaan viimeistä edellisenä saatuaan aiemmin lähtöruuturangaistuksen. Ajamalla hän nousi kilpailussa jo kolmannelle sijalle, mutta talli kutsui hänet sisään renkaanvaihtoon, joilloin sijoitus tipahti. Maaliviivan Sainz ylitti viidentenä ja oli syystäkin tyytyväinen kisaansa.

Keski-Euroopan helteet vaivasivat kisaa

MM-kauden 12. osakilpailu ajettiin Ranskan Le Castellet'ssa kuumassa kelissä. Marseillen kupeessa sijaitsevalla kisapaikkakunnalla oli lämpöä yli kolmekymmentä astetta, ja radan pinnan lämpötila oli kisan alussa liki 60 astetta. Renkaiden kestävyys oli kilpailun aikana tallien suurena huolena.

Vehkeet kesti, mutta lähtö oli huono

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas sai surkean lähdön. Auto suti lähtöruudussa, eikä nastolalainen saanut renkaisiinsa tarpeeksi pitoa. Kyseessä ei siis ollut kytkinongelma kuten aiemmin oletettiin. Yhdennestätoista ruudusta startannut Bottas tipahti kisan alussa sijalle 17. Hän kuitenkin sijoittui kilpailussa 14:nneksi. Bottas oli sarkastisesti tyytyväinen siihen, että vehkeet kestivät maaliin asti.

”Lähdössä pyörät sutivat paljon, joten meidän on jatkossa keskityttävä siihen. Renkaissa ei vain ollut pitoa. Lähdimme kovalla renkaalla, joten meidän on analysoitava nyt tarkkaan, missä mentiin vikaan”, kommentoi hellehattupäinen Bottas kisan jälkeen.

Viikon kuluttua formulasirkus nähdään Unkarissa, ja sinne Bottas suuntaa toiveikkain mielin.

”Toivottavasti Unkarissa sujuu paremmin. Saan autoon muutaman uuden osan, joten toivottavasti otamme askeleen eteenpäin. Pisteiden kerääminen on minulla aina tavoitteena.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut