McLaughlin häikäisi MM-finaalissa, paransi 400 metrin aitojen maailmanennätystään 73 sekunnin sadasosaa

Viivi Lehikoisen harjoituskaveri Femke Bol juoksi Eugenessa MM-hopealle.

Sydney McLaughlin juoksi naisten 400 metrin aitajuoksun uudeksi maailmanennätykseksi ajan 50,68.

23.7. 8:57

Eugene

Yhdysvaltain Sydney McLaughlin on juossut naisten 400 metrin aitajuoksussa uuden maailmanennätyksen 50,68 Eugenen MM-finaalissa. Hänen aiempi ME:nsä oli 51,41, joten ennätys parani peräti 0,73 sekuntia.

Edellisen ME:nsä McLaughlin oli juossut kesäkuussa Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Eugenessa. Viime vuonna McLaughlin juoksi Tokion olympialaisissa olympiavoittajaksi silloisella ME-ajalla 51,46.

McLaughlin, 22, on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut yleisurheilussa jo suuria. Tokiossa hän juoksi aitamatkan olympiavoiton lisäksi 4x400 metrin viestimestariksi. Viestikullan hän saavutti myös kolmen vuoden takaisissa MM-kisoissa Dohassa, joissa oli aidatulla ratakierroksella toinen.

Hurja ennätysparannus vei amerikkalaisjuoksijan ylivoimaiseen mestaruuteen MM-kisoissa. Viivi Lehikoisen harjoituskaveri, Hollannin Femke Bol oli toinen ajalla 52,27. Pronssille juoksi Yhdysvaltain Dalilah Muhammad ajalla 53,13.

Lehikoinen kellotti MM-välierissä Suomen ennätyksen 54,60. Kahdella sekunnin sadasosalla parantunut edellinen ennätys oli Tuija Helanderin nimissä Rooman vuoden 1987 MM-kisoista asti.

Miller-Uibo ja Norman juhlivat 400 metrillä

Kaksinkertainen olympiavoittaja Shaunae Miller-Uibo ja viestin olympiavoittaja Michael Norman juoksivat maailmanmestareiksi sileällä 400 metrillä.

Bahamaa edustava Miller-Uibo juoksi naisten finaalissa kauden kärkiajan 49,11. Ratakierroksen hopealle juoksi Dominikaanisen tasavallan Marileidy Paulino ajalla 49,60. Barbadoksen Sada Williams oli kolmas maansa ennätyksellä 48,75.

Yhdysvaltain Norman juoksi Eugenessa uransa ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisavoiton aikuisissa ajalla 44,29. Viime kesänä hän pettyi Tokion olympialaisissa jäätyään viidenneksi. Dohan vuoden 2019 MM-kisoissa hän kärsi reisivammasta, eikä edennyt välieriin.

Grenadaa edustava kymmenen vuoden takainen olympiavoittaja Kirani James juoksi hopealle ajalla 44,48, ja Britannian Matthew Hudson-Smith pronssille ajalla 44,66. Matkan ME-mies, eteläafrikkalainen Wayde van Niekerk oli Eugenessa viides ajalla 44,97.

Barber uusi naisten keihäskultansa

Australialainen Kelsey-Lee Barber uusi keihäänheiton maailmanmestaruutensa Eugenessa, kun hän heitti finaalissa omille lukemilleen. Tokion olympialaisten pronssimitalisti Barber heitti voittoheiton jo ensimmäisellään, kun keihäs kaarsi naisten kauden kärkitulokseen 66,91 metriä.

MM-hopea ja -pronssi ratkesivat vasta viimeisellä kierroksella, kun ensin Japanin Haruka Kitaguchi kiskaisi 63,27 metrin heiton, ja Yhdysvaltain Kara Winger paransi 64,05 metrin tulokseen. Winger vei hopean, Kitaguchi pronssin.

Miesten keihäänheiton maailmanmestaruus ratkeaa varhain huomisaamuna. Finaalissa heittävät myös Oliver Helander ja Lassi Etelätalo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut