Heittopaikan alusta arveluttaa keihäsmiehiä ennen karsintaa: ”Onneksi minulla oli mukana varapiikkarit”

Miesten keihäskarsinta käydään Eugenessa perjantaina aamuyöstä.

Lassi Etelätalo (vasemmalla), Oliver Helander ja Toni Keränen ovat valmiina MM-kisojen keihäskarsintaan.

21.7. 9:53

Vuosi sitten Tokion olympiastadionilla nähtiin draamaa, kun keihään heittopaikka mureni kisan suursuosikin Johannes Vetterin piikkarien alla.

Hayward Fieldin stadionilla tuskin nähdään samanlaista näytelmää, mutta heittopaikka arveluttaa keihäsmiehiä.

”Heittopaikan matto on ohut ja sen alla on betonipohja. Kisassa saa käyttää piikkareissa korkeintaan yhdeksän millin piikkejä, kun normaalisti saa olla 12 millin piikit”, keihäsvalmentaja Petteri Piironen sanoo.

Hänen mukaansa heittopaikan alusta näyttää sen verran kuluneelta, että 12 millin piikit voisivat mennä matosta läpi betonivaluun.

”Tukevalla pönkkäjalalla heittäville voi tulla ongelmia”, Piironen sanoo.

Suomen heittäjistä Toni Keränen ehti jo säätää piikkareitaan harjoituskentällä, jossa on samanlainen heittopaikka kuin stadionilla.

”Harjoituskentällä alusta luisti. Onneksi minulla oli mukana varapiikkarit. Niissä on karhennettu pohja, joka piti paremmin. Isokokoisille jätkille voi tulla ongelmia, kun he liu’uttavat jalkaansa pinnalla. Heittopaikka voi murentua”, Keränen sanoo.

Oliver Helander lähtee hakemaan karsinnasta finaalipaikkaa, johon ei ole vielä koskaan yltänyt arvokisoissa. Tokion olympiakisoissa hän karsi jalkavaivaisena.

”Jos heittäisi finaalissa nyt tällä kertaa. Toivotaan, että kenttä kestää. Ainakin se on hieno, joten eiköhän siellä pysty heittämään”, Helander sanoo.

Lassi Etelätalo on heittänyt tällä kaudella vain kaksi kisaa, mutta hän on tunnetusti suurten kisojen heittäjä. Vuonna 2019 hän pääsi ainoana suomalaisurheilijana MM-kisoissa finaaliin, jossa hän oli neljäs.

”Keväällä oli pientä vaivaa, mutta on ollut hyviäkin heittoja. Vaikka olen kisannut vähän, minulla ei ole epävarmaa olo. Minun allani heittoalusta on aina kestänyt”, Etelätalo sanoi.

Miesten keihäskarsinta alkaa MM-kisoissa perjantaina 22. heinäkuuta kello 3.05 Suomen aikaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut