Ruotsissa järkytyttiin, kun Daniel Ståhl jäi ilman mitalia ”jättidraaman” jälkeen – Myös protestia harkittiin

Hallitsevan olympiavoittajan ja Dohassa MM-kultaa heittäneen Daniel Ståhlin jääminen ilman mitalia oli shokkiuutinen Ruotsissa.

Ruotsin kiekkotähti Daniel Ståhl jäi ilman mitalia.

20.7. 17:15

Ruotsalaiset kiekonheittäjät eivät saavuttaneet mitaleja Eugenen MM-kisoissa. Tokion olympialaisissa Daniel Ståhl ja Simon Pettersson juhlivat kultaa ja hopeaa, nyt heille jäi käteen neljäs ja viides sija.

Ruotsalaislehdet kirjoittavat ”jättidraamasta”, kun Ståhl jäi mitaleitta. Muun muassa Aftonbladet ja Sport Expressen käyttivät kyseistä ilmaisua.

Kiekkofinaali sisälsi jonkin verran dramatiikkaa, sillä Ståhl kiskaisi kolmannella heitollaan 69,16, mutta se tuomittiin yliastutuksi. Tulos olisi riittänyt pronssimitaliin.

Ruotsi harkitsi protestin jättämistä hylkäyksestä, mutta päätti lopulta viime hetkillä olla tekemättä sitä. Maajoukkueen kapteeni Kajsa Bergqvist katsoi tilanteen yhdessä tuomarien kanssa ja totesi, että protesti ei ollut aiheellinen.

"Se oli valitettavasti yliastuttu pienimmällä mahdollisella marginaalilla", Berqvist totesi Sport Expressenille.

Ståhl piti mielen positiivisena ja yritti ratkaisua vielä viimeisellä heitollaan, mutta se ei kantanut tarpeeksi pitkälle. Neljäs sija irtosi tuloksella 67,10.

”Tietysti olin pettynyt ja turhautunut. Meillä on motto: voit olla vihainen tunnin, sitten elämä jatkuu. Eipä siinä muuta ole tehtävissä”, Ståhl kertoi lehdelle.

Kultaa heitti Slovenian Kristjan Čeh hirmukaarella 71 metriä ja 13 senttiä. Liettualaiset Mykolas Alekna ja Andrius Gudzius ottivat hopeaa ja pronssia tuloksilla 69,27 ja 67,55 metriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut