Ilman paineita pelaava Belgia haastaa Ruotsin EM-jalkapallon puolivälierissä – Englanti kohtaa Espanjan keskiviikkona

Terveysmurheista kärsinyt Hollanti menetti huippupelaaja Lieke Martensin sairastuvalle.

Filippa Angeldahl hakee syytä juhlia myös perjantain puolivälierässä Belgiaa vastaan.

19.7. 19:51

Helsinki

Belgia varmisti viimeisenä joukkueena paikkansa jalkapallon naisten EM-puolivälierissä. D-lohkon kakkonen Belgia haastaa perjantaina Ruotsin, ja maailmanlistan kakkosen pudottaminen olisi belgialaisille erinomainen bonus.

”Meillä ei ole puolivälierissä mitään hävittävää”, sanoi keskikenttäpelaaja Justine Vanhaevermaet alkulohkon jälkeen.

Belgia debytoi EM-lopputurnauksessa viisi vuotta sitten. Nyt heltisi ensimmäinen jatkopaikka, ja Vanhaevermaet toivoo, että se innostaa tyttöpelaajien uusia sukupolvia.

Turnauksen kuluessa parantaneelle Ruotsille Belgia on kuitenkin vastustajana mieluinen, joten Ruotsissa odotetaan välieräpaikkaa.

EM-kisojen puolivälierät alkavat keskiviikkona Englannin ja Espanjan kohtaamisella. Englanti pelasi alkulohkon maalierolla 14–0 ja tähyää jälleen neljän parhaan joukkoon. Espanja oli yksi turnauksen suosikeista ennen Alexia Putellasin ja Jennifer Hermoson loukkaantumisia. Jatkopaikka heltisi kuitenkin ilman tähtiäkin. Esimerkiksi Saksaa vastaan Espanja piti palloa vastustajaansa enemmän, mutta Saksa iski maalit vastaiskuista. Puolivälierässä Englanti joutuu puntaroimaan vastaiskutaktiikan ja innokkaan hyökkäämisen taktisia eroja.

Saksa yrittää toteuttaa ennustusta

Suomen lohkon voittanut Saksa pelaa torstaina Itävaltaa vastaan, ja Martina Voss-Tecklenburgin suojatit ovat osoittaneet turnauksessa kykenevänsä pelaamaan taktisesti vaihtelevasti. Saksaa ei pidetty turnauksen voittajasuosikkina, mutta joukkue on tehokas, kuten maaliero 9–0 osoittaa.

Itävalta ylsi EM-välieriin viisi vuotta sitten, ja Englannin turnauksessa se yllätti muun muassa Norjan. Saksa tähyää välieriin ensi kertaa sitten vuoden 2015.

”Me olemme ennakkosuosikkeja voittamaan, mutta meidän pitää toteuttaa tuo ennustus”, Voss-Tecklenburg sanoi.

D-lohkon voittaja Ranska pelaa puolivälieränsä lauantaina hallitsevaa mestaria Hollantia vastaan. Hollanti saa otteluun koronasta toipuneen hyökkääjänsä Vivianne Miedeman, mutta kapteeni Sari van Veenendaal puuttuu olkapäävamman takia.

”Ranska on kova vastustaja, mutta niin olemme mekin. Näemme tässä mahdollisuuden”, arvioi Hollannin päävalmentaja Mark Parsons.

Myöhemmin tiistaina Hollanti sai jälleen karmaisevia loukkaantumisuutisia. Joukkue tiedotti, että maailman huippulaitureihin kuuluva Lieke Martens loukkasi sunnuntain Sveitsi-pelissä jalkaansa, eikä PsG:hen siirtynyt tähti pysty enää pelaamaan turnauksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut