Fraser-Pryce jaksaa hämmästyttää – ikä ja äitiys tuovat juoksuradalle lisäpotkua

Jamaikalaistähti juoksi 35-vuotiaana viidennen maailmanmestaruutensa satasella ja johti jamaikalaiset kolmoisvoittoon.

18.7. 8:51

Eugene

Erinomaiset kilpailijan ominaisuudet jalostavat jamaikalaisen Shelly-Ann Fraser-Prycen pikajuoksun hämmästyttäväksi valtiaaksi. Fraser-Pryce juoksi Yhdysvaltain Eugenessa jo viidennen maailmanmestaruutensa naisten 100 metrin juoksussa.

”Olen luonteeltani kilpailija. Rakastan kilpailemista, ja uskon, että jumala on antanut minulle juoksemisen lahjan”, Fraser-Pryce sanoi MM-voittonsa jälkeen.

Jamaikalaistähden ensimmäinen satasen MM-kulta tuli 13 vuotta sitten Berliinistä. 100 metrillä hän oli MM-ykkönen myös Moskovassa 2013, Pekingissä 2015 ja Dohassa 2019. Eugenessa hän kuorrutti viidennen kultansa kisaennätyksellä 10,67.

”Olen aina halunnut kisoissa osoittaa, millaiseen työhön olen sitoutunut. Harjoittelen kovaa, koska haluan aina parantaa”, Fraser-Pryce perusteli kehitystään.

”Viides kulta 35-vuotiaana! Minulle sanotaan monesti, että ikä ja äitiys tuovat ongelmia, mutta koen, että kummastakin on minulle etua”, esikoisensa vuonna 2017 synnyttänyt Fraser-Pryce sanoi.

Hän tähyää Eugenessa myös 200 metrin mestariksi. Hän voitti MM-kisojen molemmat pikamatkat myös vuonna 2013.

”Uskon olevani nopeampi kuin ennen. Kun minulla on tuo usko, en pysähdy ennen kuin onnistun”, hiuksensa kotimaansa väreihin värjännyt jamaikalaistähti sanoi.

Olympialaisista hänellä on satasen kultaa Pekingistä vuodelta 2008 ja Lontoosta 2012. Viime vuonna Tokiossa hän oli toinen satasella.

Historiallinen kolmoisvoitto

Eugenen satasella jamaikalaisjuoksijat ottivat kolmoisvoiton, kuten yhdysvaltalaiset miesjuoksijat olivat ottaneet päivää aiemmin pikamatkalla. Miesten MM-kisahistoriassa kolmoisvoitto oli kaikkien aikojen kolmas satasella, mutta naisten pikamatkalla vasta ensimmäinen.

Shericka Jackson juoksi finaalissa hopealle ennätyksellään 10,73, ja olympialaisissa loistanut Elaine Thompson-Herah oli kolmas ajalla 10,81.

”Juoksin ennätykseni ja sain mitalin, joten en voi valittaa”, Jackson totesi.

Viime kesän olympialaisissa Tokiossa Thompson-Herah juoksi kultaan, Fraser-Pryce hopealle ja Jackson pronssille.

Lähimmäs jamaikalaisten vauhtia yltänyt Britannian Dina Asher-Smith pettyi nelossijaansa. Hän sivusi MM-Dohassa juoksemaansa Britannian ennätystä ajalla 10,83.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut