Talaslahti maalilla Helmareiden EM-päätöspelissä – Heroum, Kemppi ja Kollanen myös avauksessa

Katriina Talaslahti vartioi Helmareiden maalia Saksaa vastaan.

16.7. 21:35

Milton Keynes

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue lähtee EM-turnauksen tämän illan Saksa-peliin siipirikkona, joukkuetta kiusaavien koronatapausten ja loukkaantumisten myötä. Suomen avauskokoonpanossa on neljä pelaajaa, joille ottelu on kisojen ensimmäinen.

Suomelta puuttuu neljä pelaajaa koronavirustartuntojen takia, kun tänään kerrottiin hyökkääjä Sanni Franssin koronatartunnasta. Aiemmin koronatartunnan ovat kisoissa saaneet puolustaja Anna Westerlund, maalivahti Tinja-Riikka Korpela ja puolustaja Tuija Hyyrynen, eivätkä hekään pelaa EM-päätöspelissä. Poissa Saksa-pelistä on myös hyökkääjä Jenny Danielsson, joka sai harjoituksissa lihasvamman.

Maajoukkueikonin ja -kapteenin Korpelan korvaa Saksaa vastaan 21-vuotias Katriina Talaslahti. Puolustuksessa Westerlundin tilalla on laidalta toppariksi siirtyvä Elli Pikkujämsä, jonka tilalla laitapakkina on kisojen ensiesiintymisensä tekevä Nora Heroum. Natalia Kuikka ja Emma Koivisto täydentävät puolustuksen.

Edellisen ottelun loukkaantumisen takia huilannut Adelina Engman palaa kokoonpanoon keskikentän oikealla laidalla. Heidi Kollanen tekee EM-ensiesiintymisensä toisella laidalla, ja keskellä ovat Emmi Alanen ja Eveliina Summanen. Alanen on joukkueen kapteenina.

Kärjessä jatkaa Suomen kaikkien aikojen maajoukkuemaaliykkönen Linda Sällström. Vierelleen Franssin tilalle hän saa Juliette Kempin, jolle peliminuutit ovat kisojen ensimmäiset.

Suomella on vain kahdeksan vaihtopelaajaa, joista kaksi on maalivahteja.

Suomi on hävinnyt kisoissa sekä Espanjalle että Tanskalle ja jää lohkon viimeiseksi. Saksa voittaa lohkon, toinen puolivälieriin jatkaja ratkeaa Espanjan ja Tanskan kohdatessa.

Lohkon päätöspelit alkavat kello 22 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut