Porilainen huippulupaus Olaus Alinen, 18, valitsee yhdysvaltalais­yliopistonsa perjantaina – toden­näköisyys­laskuri tehnyt täys­käännöksen

Alinen tekee päätöksensä suorassa lähetyksessä.

Olaus Alinen kuvattuna Yhdysvalloissa viime vuoden lokakuussa.

16.7. 19:34

Porilainen amerikkalaisen jalkapallon huippulupaus Olaus Alinen, 18, tulee tekemään tulevana perjantaina päätöksensä siitä, ryhtyykö hän pelaamaan ja opiskelemaan Alabaman, Georgian, Oregonin tai Miamin yliopistossa tai Ohion osavaltionyliopistossa.

Ajankohta selvisi, kun urheilusivusto 247sports tiedotti Alisen tilanteesta perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Sivuston mukaan Alinen paljastaa valintansa suoratoistokanava CBS Sports HQ:n suorassa lähetyksessä tulevana perjantaina 22. heinäkuuta kello 9 paikallista aikaa.

Alinen oli aiemmin rajannut vaihtoehtonsa vain neljään jättäen Oregonin pois listalta, mutta yhdysvaltalaiseen yliopistourheiluun keskittyvä On3-sivusto kertoo, että Pori Bearsin kasvatti poikkesi myös siellä tutustuessaan vaihtoehtoihinsa kesäkuun aikana.

Lue lisää: Porilainen Olaus Alinen tekee pian valinnan, joka oikein osuessaan voi viedä hänet NFL:ään – neljän koulu­ehdokkaan joukossa on kolme jättiä ja yksi yllätys

”Olen nyt nähnyt kaiken, mitä minun tarvitsee nähdä. Käymme vielä perheeni kanssa asioita läpi, ja minulla on yhä paljon pohdittavaa”, Alinen kertoo sivuston haastattelussa.

Sivuston mukaan Alinen on yhä tiiviisti yhteydessä yliopistoista jokaiseen.

”Jos minulla olisi ollut yksi selvä vaihtoehto ylitse muiden, olisin todennäköisesti tehnyt jo päätökseni”, Alinen sanoo.

Samalta sivustolta löytyvän laskurin mukaan Alisella olisi kuitenkin erittäin selvä vaihtoehto pöydällä, sillä sen mukaan kaikkein todennäköisin vaihtoehto porilaisen valinnalle on ylivoimaisesti Miamin yliopisto.

Laskurin mukaan Alinen valitsee Floridan osavaltiossa sijaitsevan aurinkoisen Miamin peräti 82,2 prosentin todennäköisyydellä, vaikka vielä kesäkuun lopulla Alabama oli laskurin mukaan selvä suosikki melkein 65 prosentin todennäköisyydellä.

Päivittyneen laskurin mukaan Miamin ainoa haastaja olisikin juuri Alabama, jonka todennäköisyys on tosin enää vain 10,5 prosenttia.

Ohion osavaltionyliopiston todennäköisyydeksi laskuri antaa 4,2 prosenttia, kun taas Georgian ja Oregonin siivut jäävät alle prosentin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut