Fred Kerley juoksi MM-historiaa 100 metrin alkuerissä, joiden puheenaiheeksi nousi Afrikan nopein mies

Viisumiongelmista kärsinyt Afrikan nopein mies Ferdinand Omanyala ehti kisapaikalle vain muutamaa tuntia ennen alkueriä.

Kenialainen Ferdinand Omanyala ehti kisapaikalle vain muutamaa tuntia ennen alkueriä. Viisumiongelmista kärsinyt Afrikan nopein mies juoksi ajan 10,10 ja pääsi välieriin.

16.7. 10:20

Miesten 100 metrin alkuerät vahvistivat Yhdysvaltain Fred Kerleyn ennakkosuosikin asemaa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa juostavaan MM-finaaliin.

Kauden tilastoykkösen on toki selvittävä sitä ennen aamuyön välieräjuoksustaan, mikä ei vaadi ihmettä. Kerleyn aika 9,79 oli MM-kisahistorian kovin alkuerissä juostu tulos.

Viime vuoden olympiakakkonen ei kuitenkaan ollut alkuerien puhutuin urheilija. Keniaa edustavan Afrikan nopeimman miehen Ferdinand Omanyalan kisamatka oli täynnä vaikeuksia, mutta viisumiongelmista kärsinyt sprintteri ehti kuin ehtikin lähtöviivalle.

Maailmantilaston kolmanneksi nopeimman ajan tänä vuonna kellottanut Omanyala juoksi ajan 10,10, oli eränsä kolmas ja selvisi välieriin.

Dopingin käytöstä 14 kuukauden kilpailukiellon vuonna 2017 saanut Omanyala saapui Eugeneen vain muutamaa tuntia ennen alkueriä.

”Näyttää siltä, että kaikki puhuvat minusta, mutta toivon, että siihen on hyvä syy”, viisumiongelmaansa viitannut Omanyala sanoi alkueräjuoksunsa jälkeen medialle uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Haluan keskittyä vain kisaan, enkä muihin asioihin. Kehoni tuntuu nyt raskaalta, mutta matka olisi ollut tänne tulemisen arvoinen, vaikka en olisi selvinnytkään alkueristä.”

Yhdysvaltain Fred Kerley juoksi MM-kisahistorian nopeimman alkuerätuloksen 9,79.

Kauden tilastokakkonen Trayvon Bromell oli toiseksi nopein myös alkuerissä. Yhdysvaltalaisen aika oli 9,89.

Tokion olympialaisten yllätysvoittaja Lamont Marcell Jacobs sivusi alkueräjuoksussaan kauden parasta aikaansa 10,04. Hän sai myös harvinaisen varoituksen: keltainen kortti vilahti, kun Jacobs saapui myöhässä call roomiin, jossa urheilijat kokoontuvat.

”Stadion, rata ja tunnelma olivat mahtavia, mutta minulla oli vaikeuksia. Kuntoni ei ole sataprosenttinen, mutta annoin kaikkeni ja menen nyt fysioterapeutille ollakseni valmiina huomiseen”, Jacobs kertoi medialle välieräjuoksuunsa viitaten.

Hän lisäsi ajan 10,04 syntyneen puolella kapasiteetilla siitä, mitä hän voi juosta.

”Voin sanoa, että fyysinen kuntoni on hyvä. Minun täytyy vain saada jalkani valmiiksi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut