Naisten EM-lopputurnauksen yleisöennätys rikkoutui Englannissa jo 16 ottelun jälkeen

EM-kisojen aikaisempi yksittäisen ottelun yleisöennätys oli vuodelta 2013 Ruotsin Solnasta.

Ranskan ja Belgian ottelun jälkeen aiempi yleisöennätys rikkoutui.

15.7. 19:22

Helsinki

Englannissa pelattavan jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen yleisöennätys rikkoutui jo 15 ottelua ennen turnauksen päättymistä, kun Ranska ja Belgia päättivät alkulohkojen toisen kierroksen torstai-iltana. Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi turnaussivuillaan, että D-lohkon ottelun myötä EM-turnauksen yleisömäärä ylitti Hollannissa viisi vuotta sitten tehdyn katsojaennätyksen (240  055 katsojaa).

Rotherhamissa pelattua Ranskan ja Belgian ottelua seurasi paikan päällä 8  173 katsojaa. Kahden lohkokierroksen eli 16 EM-ottelun jälkeen turnauksen kokonaisyleisömäärä oli 248  075.

EM-kisat potkaistiin käyntiin ennätysyleisön edessä, kun 68  871 silmäparia saapui seuraamaan Englannin ja Itävallan välistä avausottelua Manchesterin Old Trafford -stadionille. EM-kisojen aikaisempi yksittäisen ottelun yleisöennätys oli vuodelta 2013, kun reilut 41  000 katsojaa todisti Saksan ja Norjan välistä loppuottelua Tukholman kupeessa Solnassa.

Suomen ja Espanjan välisessä alkulohko-ottelussa rikottiin jälleen ennätys, kun Milton Keynesin stadionille kertyi yleisöä 16  819 henkeä. Kokonaismäärä oli ennätys naisten EM-turnauksen otteluissa, joissa järjestäjämaa ei pelaa ja jotka eivät olleet loppuotteluita. Kyseinen ennätys rikkoutui reilu vuorokausi myöhemmin ottelussa Hollanti–Ruotsi, jota seurasi Sheffieldissä 21  342 katsojaa.

EM-turnauksessa odotetaan ennätysyleisöä vielä loppuotteluun, joka pelataan 31. heinäkuuta Lontoon Wembleyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut