Äkkikäänne viisumiasiassa: Afrikan nopein mies yrittää ehtiä MM-kilpailuihin

14.7. 14:17

Nairobi

Kenialaispikajuoksija Ferdinand Omanyala lähtee sittenkin Yhdysvalloissa järjestettäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin. Hän kertoi aiemmin torstaina uutistoimisto AFP:lle, ettei ole saanut viisumia, eikä ehtisi ajoissa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa käytäviin alkueriin, vaikka viisumi tulisikin.

Valmentaja Duncan Ayiemban mukaan Omanyala pyydettiin torstaina aamulla Kenian urheiluministeriöön, joka hankki hänelle viisumin viime hetkellä matkaa varten.

Juoksijan pitäisi ehtiä lennolle ja saapua Oregonin osavaltioon perjantaina aamulla paikallista aikaa. Tehtävä on kova, ja lisäksi juoksijan pitäisi toipua aikaero- ja matkarasituksista kisakuntoon.

”Hänellä tulee olemaan muutama tunti aikaa levätä ennen 100 metrin alkueriä. Toivottavasti hän pääsee välieriin ja finaaliin”, valmentaja Ayiemba kertoi.

MM-kilpailujen paikalliset kisajärjestäjät ja Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) kertoivat keskiviikkona, että he ovat seuranneet joidenkin urheilijoiden viisumiongelmia ja lisäsivät, että koronapandemia tekee kansainvälisestä matkustamisesta normaalia vaikeampaa.

Omanyala on maailman tämän kauden kolmanneksi nopein mies yhdysvaltalaisten Fred Kerleyn ja Trayvon Bromellin jälkeen. Kenialainen juoksi toukokuussa ajan 9,85. Viime syyskuussa hän pinkoi Afrikan ennätyksen 9,77.

Omanyala kertoi hiljattain AFP:n haastattelussa, että hän tavoittelee Eugenessa käytävissä MM-kilpailuissa vähintään finaaliin pääsemistä ja aikaa 9,6.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut