Topi Raitanen kaipaa ennätystä MM-alkueriin

Kolmesta alkuerästä selvitetään estejuoksijat loppukilpailuun.

Topi Raitanen oli Tokion olympialaisten loppukilpailussa kahdeksas.

14.7. 12:43

Eugene/Helsinki

Topi Raitasen ennätys 8.16,57 lienee kevyttä tavaraa, kun estejuoksijat mittaavat osaamistaan lauantain vastaisena yönä miesten 3 000 metrin esteiden alkuerissä Yhdysvaltojen Oregonissa järjestettävissä yleisurheilun MM-kilpailuissa.

Kolmen alkuerän kärkikolmikot ja lisäksi kuusi juoksijaa aikavertailusta pääsevät tiistain vastaisena yönä käytävään loppukilpailuun. Seulonta on armoton ja kisaseura sukkelaa, mutta Raitasella on hyvä kokemus viime vuoden olympialaisista Tokiosta. Siellä hän oli loppukilpailun kahdeksas.

”Tokion olympialaisissa juostiin varmaan historian kovimmat alkuerät, ja olin siellä kolmen joukossa, joka lienee hyvin epätodennäköistä täällä. Varmaan pitää aikojen perusteella päästä jatkoon”, Raitanen tuumi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Raitanen juoksee viimeisessä alkuerässä, joten aiempien vauhti ja ajat ovat tiedossa.

”Ainakin ajattelen niin, että ennätys pitää juosta, että pääsee jatkoon. Hyvä tuuri, jos pääsen kolmen joukossa.”

Raitasen erästä Etiopian Hailemariyam Amare on pinkonut tällä kaudella ajan 8.06,29 ja Intian Avinash Sable 8.12,48. Suomalainen on selvinnyt matkasta tällä kaudella nopeimmillaan ajassa 8.19,34.

Hyviä ja huonoja harjoituksia

Raitanen on viihtynyt jo pitkään Yhdysvalloissa. Hän oli kesäkuussa Arizonassa korkeanpaikanleirillä ja jatkoi sieltä viikoksi Suomen joukkueen MM-leirille Oregonin Creswelliin. MM-kilpailut järjestetään Oregonin osavaltion Eugenessa.

”Matkaan mahtuu hyviä ja huonoja harjoituksia. Yritetään saada perjantaina (lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa) hyvä juoksu. Kaikki eväät siihen on”, Raitanen kertoi ja lupaili vireen olevan hyvä.

”Aika samoissa ollaan nyt, kun ennen Tokiota. Ei se harjoittelu ole ihan metsään mennyt.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut