Westerlundilla todettiin koronatartunta – Helmarit-puolustus kärsii kentällä ja sen ulkopuolella

Muita tartuntoja ei keskiviikkona otetuista testeistä ilmennyt.

Anna Westerlund antoi positiivisen koronanäytteen.

13.7. 20:21

Helsinki/Buckingham

Naisten jalkapallomaajoukkueen keskuspuolustaja Anna Westerlund on antanut positiivisen koronavirusnäytteen, kertoi Palloliitto. Muita tartuntoja ei keskiviikkona otetuista testeistä ilmennyt.

Westerlund on jo toinen koronasta kärsivä avausykstoistikon puolustaja, sillä Tuija Hyyrynen antoi positiivisen testinäytteen maanantaina. Myös kahdella Helmareiden taustajäsenellä on todettu Englannissa pelattavassa EM-lopputurnauksessa korona.

Suomen puolustus on ottanut osumaa kentälläkin, kun kahdessa ottelussa omiin on kolahtanut viidesti. Helmarit taipui Espanjalle 1–4 ja tiistaina Tanskalle 0–1. Suomi jää varmuudella alkulohkoon, jonka päätöskierroksella lauantaina vastaan asettuu Saksa.

Keskikenttäpelaaja Essi Sainio kuvaili keskiviikkona STT:lle, kuinka korona on tuonut joukkueeseen huolta.

”Onhan tämä ollut arkipäivää ja sen kanssa opittu elämään, kaikki tietävät mitä tulee tehdä varsinkin tällaisessa isossa turnauksessa. Se, miten toimii hotellilla ja treeneissä ja muutenkin. Mennään eteenpäin ja toivotaan, että pysyy kurissa”, Sainio sanoi ennen tietoa Westerlundin positiivisesta näytteestä.

”Omasta puolestani voin sanoa, että totta kai tuo vähän stressaa ja tuo oman lisämausteensa tähän. Huolestuttaahan se, nämä ovat kuitenkin EM-kisat ja näiden eteen on tehty niin paljon töitä, että toivoisi vain pysyvänsä terveenä ja olisi mahdollisuus pelata.”

Suomen ohella korona kurittaa muitakin turnausjoukkueita. Ainakin Itävalta, Saksa, Englanti, Italia ja Hollanti ovat raportoineet positiivisista tuloksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut