Suursouduista Suomen mestaruuksia ja reittiennätys Euraan

Mestaruudet tulivat naisten parisoudusta ja miesten vuorosoudusta.

Kaisa Saarimaa (edessä) ja Tanja Jantunen voittivat naisten parisoudun Suomen mestaruuden uudella reittiennätyksellä.

13.7. 17:49

Perinteikkäät, jo 54. kerran järjestetyt Sulkavan suursoudut soudettiin kuluneena viikonloppuna. Euralaissoutajat Tanja Jantunen ja Toni ja Vesa Tainio kävivät hakemassa pitkän matkan Suomen mestaruudet kotiin.

Takon soutajia edustavat Tanja Jantunen ja soutuparinsa Kaisa Saarimaa voittivat naisten parisoudun Suomen mestaruuden uudella reittiennätysajalla 5.23,08.

Vanha reittiennätys oli vuodelta 2009 ja se parani nyt 43 sekunnilla. Voitto oli ylivoimainen, kun hopeamitalisteihin eroa venyi reilusti yli puoli tuntia.

”Voitto oli selvä tavoitteemme ja sen saavuttamiseksi on panostettu henkilökohtaisesti paljon. Uusi reittiennätys oli kuitenkin valtavan positiivinen yllätys, joka selvisi meille vasta kisan jälkeen. Jaksoimme pitää todella tasaisen matkavauhdin eikä hyytymistä tullut missään vaiheessa. Neljän kympin jälkeen tuli vielä voimaantuminen vauhdin lisäykseen, ja ohitimme useita sekasarjan ja miesten parisoudun kisaveneitä sekä kirkkoveneitä. 58 kilometriä on niin pitkä matka, että mikään ei ole itsestään selvää”, analysoi Jantunen kisaa.

Jantuselle parisoudun voitto oli toinen peräkkäinen.

Turun soutajia edustavat poika ja isä, Toni ja Vesa Tainio voittivat miesten vuorosoudun Suomen mestaruuden jo seitsemännen kerran.

Osallistumisia on takana yhteensä 15 kertaa. Tainiot soutivat matkan aikaan 5.30,53. Voitto tuli nyt 21 sekunnin erolla hopeamitalisteihin.

”Noin 10 km ennen maalia törmäsimme kisan tiimellyksessä päin reimaria sillä seurauksella, että airo lensi kädestä veteen ja jouduimme palaamaan pienen matkaa takaisin sitä hakemaan. Onneksi mitään ei sattunut ja airo ja venekin säilyivät ehjänä ja pääsimme jatkamaan matkaa. Sekunteja kuitenkin tuhraantui siinä määrin, että kultataistelusta tuli tiukka. Onneksi saimme johtopaikan kuitenkin pidettyä maaliin asti”, Vesa Tainio kertasi kisan ennakoimattomia kuvioita.

Soutukeli oli tällä kertaa pääosin soutajia suosiva. Lämpötila pysyi optimaalisessa noin 20 asteessa, ja tuulet melko vähäisinä. Luvatut sateet painottuivat vasta iltapäivään, ja kovat kuurot häiritsivät vasta matkan loppupuolella osaa soutajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut