Todellista vauhtijuhlaa nähdään Jazz-raveissa – Hotshot Lucasta varma Toto65:een

Hotshot Luca on ravivihjeen varma valinta Porin Jazz-raveissa torstaina.

13.7. 15:11

Pori

Mikäli ilmojen haltijat ovat suopealla päällä tullaan Porin torstaisissa Jazz-raveissa näkemään todellista vauhdin hurmaa.

Ravit päättää 12 000 euron ykköspalkintoinen lämminveristen mailin ryhmälähtö. Tähän Veikkaus Sprinter Champion -finaaliin karsitaan osanottajat ravien viidennestä ja kuudennesta lähdöstä.

Karsintalähdöt ravataan kahdeksan ravurin voimin. Lähdöt ovat kovatasoisia, sillä 16 karsintoihin osallistuvaa ravuria ovat tienanneet urallaan noin 3 miljoonaa euroa ja kaartaneet voittajaesittelyyn peräti 265 kertaa.

Ensimmäiseen karsintaan startannee suosikkina sisäradalta lähtevä Antti Teivaisen käskyttämä lähes 300 000 euroa urallaan tienannut 9-vuotias jenkkiruuna Justice As.

Toisen karsinnan suosikiksi noussee Pekka Korven tallista tuleva runsaat puoli miljoonaa euroa tienannut 8-vuotias Hotshot Luca. Orin kärryille hyppää Ari Moilanen.

Ravien kymmenes lähtö on Angeliquen Muistoajo, johon starttaa kymmenen kovatasoista lämminveritammaa.

Vuonna 1982 syntynyt ja seitsemän vuotta sitten 33,5-vuoden ikäisenä kuollut Angelique on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä satakuntalaisista lämminveriravureista.

Ulvilalaisen Reino Hakanpään omistama Angelique voitti muun muassa St.Legerin neljä kertaa peräkkäin vuosina 1986–1989.

Ravien kolmas nimilähtö on 5 000 euron ykköspalkintoinen Gigantti Cup Finaali. Lähdön 14 osallistujasta puolet on satakuntalaisravureja, jotka ovat Peli-Pekka, R.R.Jylhä, Tuli Uljas, Valeriana, Vappu Valkia, Poken Roope ja Ajatustenlukija.

Jos on kaviouralla kovia ravureita, niin samaa voi sanoa ohjastajakaartista. Mukana ovat ylivoimaisesti kuluvan vuoden ajajaliigaa runsaalla kahdella sadalla voitolla johtavan Santtu Raitalan lisäksi kärkikymmenikön yhdeksän parasta.

Iltapäivän ja illan aikana hevosten omistajille maksetaan palkintoina lähes 80 000 euroa.

Hotshot Lucasta varma Toto65:een

Porin Jazz-ravien pääpelinä pelattavan Toto65:n tukipilariksi otan kakkoskohteessa ravaavan Hotshot Lucan. Vaikka Pekka Korven tallista saapuva ja Ari Moilasen ohjastama urallaan runsaat 500 000 euroa tienannut 8-vuotias ori ei ole kuluvalla kaudella voittanut, uskon voittotilin avautuvan sopivannäköisessä porukassa.

Systeemini toinen varma on neljännessä kohteessa ravaava Startust Comery. Olli Koivusen ohjastama ja Harri-isän valmentama 6-vuotias ruuna hakenee kolmannen peräkkäisen voiton 2609 metrin matkalla. Suosikin pahimmalta vastustajalta vaikuttaa Riina Rekilän tallista saapuva Maze Match.

Kolmas potentiaalinen varmaehdokas on kolmatta peräkkäistä voittoa hakeva Mr Big Money. Varmistan pomarkkulaisen Mia Lammisen valmentaman ja Antti Teivaisen ohjastaman 6-vuotiaan ruunan Ari Moilasen käskyttämällä porilaistamma Exceptionalilla.

Vihjesysteemi

T65-1: 1 Justice As, 3 Com Milton, 5 Sahara Sandstorm

T65-2: 6 Hotchot Luca

T65-3: 9 Mr Big Money, 5 Exuptional

T65-4: 6 Stardust Comery

T65-5: 2 Vilbert, 6 Winetto, 7 Tähen Lohtu, 14 Ajatustenlukija, 12 Vappu Valkia, 9 Pastori, 1 Peli-Pekka

T65-6: 1 Isabel B.R., 3 Goodygoodytwosshoe, 6 Mas For You, 5 Gal Gadot Racing, 4 Esther Rich

210 riviä/21 euroa

Porin Jazz-ravit torstaina 14. heinäkuuta kello 16.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut