Paavo Nurmi Gamesissa kilpaillut Leppäkangas sairastui koronavirustautiin mutta ylsi nyt kauden parhaimpaansa Kankaanpäässä: ”Lähtökohtiin nähden juoksu oli ihan hyvä”

Kankaanpään seudun Leiskun urheilijoista Kosti Saine hätyytteli 50 metriä ja Eero Hirvinen juoksi ensimmäisen tilastonoteerauksensa tälle kesälle.

Jasper Leppäkangas kuvattuna Paavo Nurmi Gamesissa Turussa 14. kesäkuuta.

12.7. 21:01

Kankaanpää

Helteinen sää suosi Kankaanpään seudun Leiskun jokavuotisia Kankaanpää Gamesia tiistaina, ja kaiken lisäksi myötätuuli hiveli etusuoran juoksijoita.

Turun kovatasoisessa Paavo Nurmi Gamesissa kesäkuussa kilpaillut Leiskun pikajuoksija Jasper Leppäkangas oli viivalla päämatkallaan 100 metrillä.

Ennen tiistaita Leppäkankaan kauden paras noteeraus oli miehen tasolle melko vaatimaton 11,15, jonka hän oli juossut Porissa kesäkuun puolivälissä.

Nyt kello pysähtyi aikaan 11,14.

”Paavo Nurmi Gamesin jälkeen tuli koronatartunta. Silloin meni kaksi viikkoa tekemättä mitään. Nyt on oikeastaan viikko takana kovempaa treeniä, joten lähtökohtiin nähden juoksu oli ihan hyvä”, Leppäkangas kertoo.

Leppäkankaankin kesän tähtäimessä ovat Kalevan kisat. Ennen SM-kisoja ohjelmassa on vielä muutamia kilpailuita.

”Ainakin Jyväskylän GP-kisat ovat alustavassa ohjelmassa.”

Satasen kisasta odotettiin Leppäkankaan ja Eero Hirvisen välienselvittelyä. Tällä kertaa voiton sileällä suoran mitalla nappasi niukasti Hirvinen. Voittoaika metrin myötätuulessa oli 11,08.

Hirviselle tiistain kilpailu oli kauden toinen kilpailu ulkokentillä. Ensimmäisessä kilpailussa kesäkuun puolivälissä Porissa 110 metrin aitakisa jäi kesken oikean takareiden tuntemusten johdosta. Kauteen on mahtunut myös sairastelua.

”Jännitystä oli ilmassa, kun viime kisasta oli jo aikaa. Ehti ajatella kaikenlaista juoksun aikana, mikä ei ole hyvä juttu”, Hirvinen sanoo.

Loppukauden suunnitelmissa on kilpailla löysällä ohjelmalla. Pika-aidat ovat ykkösprioriteetti, mutta tulevaisuudessa matkakavalkadiin saattaa olla tulossa lisäyksiä.

”400 metrin aidatkin ovat hieman mietinnän alla, sillä sille puolelle minua on kovasti koitettu houkutella.”

Illan jälkimmäisessä kisassa, 100 metrin aidoissa, kello pysähtyi Hirvisellä aikaan 14,88.

Satasella kolmannen sijan otti Leiskun Pietari Kiviranta, joka paranteli ennätystään lukemiin 11,48.

Lue lisää: Kankaanpään juoksijalupaus ei voinut arvata, mitä Turussa tapahtuisi – uran suurin kilpailu sisälsi draamaa Paavo Nurmi Gamesissa

Elokuun alussa 18 vuotta täyttävä Leiskun kiekonheittäjä Kosti Saine puolestaan kertoi ennen kauden alkua tavoitteekseen heittää ikäluokkansa 1,75 kilon painoista kiekkoa mahdollisimman lähelle 54:ää metriä.

Saine kaunisteli viime viikolla Virroilla ennätyksensä uusille kymmenluvuille heittäen 50,63. Tiistaina Kankaanpäässäkin kiekko lensi lähelle 50 metrin rajaa.

Toisen kierroksen tulos 49,19 riitti kilpailun voittoon reilun kolmen metrin erolla Nurmijärven Yleisurheilun Mikko Huhtaan.

”En ole täysin tyytyväinen kisaan, mutta ei se nyt huonokaan ollut. Odotin että yli 50-metrinen olisi tullut. Sinne olen yrittänyt perustasoani vakiinnuttaa”, totesi Saine.

Saineen mukaan alkukauden tekniikkahaasteet ovat taakse jäänyttä elämää – ja viimeiset viikot kilpakentillä olleet nousujohteisia.

Hyvästä vireestä kertookin paljon se, että täyttä tyytyväisyyttä ei irronnut alle 50 metrin heitolla.

Loppukauden päätähtäin on elokuun lopussa kilpailtavissa nuorten SM-kilpailuissa.

”Jos saan hyvää harjoittelua alle ja tekniikka osuu loppukauden aikana, niin on se [54-metrinen tulos] optimiolosuhteissa ja hyvänä päivänä mahdollista.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut