Tilastosivusto nosti Ranskan EM-kisojen suosikiksi – Helmareilla pienimmät mahdollisuudet jatkoon

The Analyst kertoo Helmarien lohkovoiton todennäköisyydeksi 0,6 prosenttia ja kakkossijan 3,7 prosenttia. Nelossija on kaikkein todennäköisin.

Tilastosivusto The Analyst analysoi ensimmäisten pelien perusteella Suomen mahdollisuudet jatkopaikkaan pienemmäksi kuin millään muulla EM-kisajoukkueella. Tinja-Riikka Korpela (vas.), Anna Westerlund ja Eveliina Summanen joutuivat pettymään Espanjan pyörityksen keskellä. Kuva Espanjan 3–1-maalin jälkeen.

11.7. 20:00

Urheiluun liittyvään datajournalismiin erikoistunut The Analyst julkisti maanantaina ensimmäiset arviot jalkapallon naisten EM-kilpailujen suosikeista. Kaikki joukkueet olivat tuossa vaiheessa ehtineet pelata turnauksen ensimmäisen alkulohko-ottelunsa.

Tilastosivusto nosti niiden perusteella Ranskan kisojen suurimmaksi suosikiksi. The Analyst ennakoi Ranskan voittavan mestaruuden 20,7 prosentin todennäköisyydellä. Suomen lohkossa pelaavan Saksan todennäköisyys mestariksi on 20 prosenttia ja Englannin 17,5 prosenttia.

Avausottelussaan Italian murskannut Ranska on päässyt EM-kisoissa korkeintaan puolivälieriin saakka. Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) rankingin kolmonen etenee nyt välieriin 62,5 prosentin ja finaaliin 36,5 prosentin todennäköisyydellä.

Alkulohkonsa Ranska voittaa The Analystin mukaan 77,5 prosentin varmuudella.

Helmarien avausottelun vastustaja Espanja on The Analystin mukaan viidenneksi todennäköisin vaihtoehto mestariksi 9,1 prosentin todennäköisyydellään.

Tiistaina Suomea vastaan pelaava Tanska on ennakkoon alkulohkon ”helpoin” vastustaja, mikä näkyy myös The Analystin analyysissä. Tilastosivusto arvioi Tanskan todennäköisyyden kolmanneksi pienimmäksi Helmarien ja Pohjois-Irlannin jälkeen.

Helmarien todennäköisyys lohkovoittoon on ensimmäisten ottelujen jälkeen 0,6 prosenttia ja kakkossijan 3,7 prosenttia, mikä tarkoittaa puolivälieräpaikkaa 4,3 prosentin todennäköisyydellä. Lukema on koko joukon pienin.

Lohkon nelossija on Suomen kohtalo 56,1 prosentin todennäköisyydellä.

Tausta

Helmarien mahdollisuudet

  • Lohkovoitto: 0,6 prosenttia.

  • Lohkokakkonen: 3,7 prosenttia.

  • Lohkokolmonen: 39,6 prosenttia.

  • Lohkonelonen: 56,1 prosenttia.

  • Puolivälieräpaikka: 4,3 prosenttia.

  • Välieräpaikka: 0,9 prosenttia.

  • Finaalipaikka: 0,2 prosenttia.

  • Mestaruus: 0 prosenttia.

Lähde: The Analyst.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut