KaMan menestysvuosien etenijä pääsi kunniagalleriaan

Kunniagalleriaan 24 uutta jäsentä.

Jorma Pajunen seurasi Itä–Länsi-tapahtumaa Tampereella. Hän oli tyytyväinen siitä, että myös lajin veteraaneja muistetaan.

10.7. 21:00

Pesäpalloliitto täydensi kunniagalleriaansa Itä–Länsi-tapahtuman yhteydessä.

100-vuotisjuhliaan viettävän pesäpallon kunniagalleria avattiin kymmenen vuotta sitten. Silloin kunniagalleriaan valittiin 20 pesäpallotoimijaa, kaksi vuotta myöhemmin sitä täydennettiin viidellä nimellä.

Nyt kunniagalleriaan kutsuttiin peräti 24 uutta jäsentä.

Heidän mukanaan kunniagalleriaan pääsi Kankaanpään Mailan menestysvuosien keskeisiin pelaajiin kuulunut Jorma Pajunen.

Maila ylsi kaksi kertaa SM-hopealle ja kolme kertaa SM-pronssille. Pajusella oli hyvänä etenijänä merkittävä osuus seuran menestyksessä. Pajunen oli SM-sarjan etenijäkuningas neljänä vuonna peräkkäin vuosina 1970-1973.

KaMan suurista nimistä kunniagalleriassa oli jo ennestään kuusinkertainen lyöjäkuningas Seppo Uusi-Oukari.

Kunniagalleriaan pääsi lisäksi Karviasta kotoisin oleva Arto Ojaniemi. Hän työskenteli kahdeksan vuotta Pesäpalloliiton ja seitsemän vuotta Superpesiksen kilpailupäällikkönä. Valinnan mukaan Ojaniemi on aina ajatellut pesäpallon parasta ja antanut osaamisensa lajin käyttöön, missä ikinä sitä on tarvittu.

Yksi merkittävimmistä, jopa eurooppalaisessa mittakaavassa uraauurtava hanke oli sähköinen tulospalvelu, jota Pesäpalloliitossa kehitettiin yhteistyössä Ylen Teksti-tv:n kanssa. Ojaniemi toimi Pesäpalloliiton toiminnanjohtajana vuodesta 2007 aina eläköitymiseensä kevääseen 2021 asti. Hänet tunnetaan myös Pesäkarhuissa pitkään pelanneen ja tällä hetkellä Kirittäriä edustavan Susanne Ojaniemen isänä.

Pajusen ja Ojaniemen lisäksi uusia jäseniä ovat Simo Eerikäinen, Erkki Heikkilä, Matti Iivarinen, Kalevi Luoma, Aulis Paski, Antero Viherkenttä, Unto Väisänen, Pasi Harvela, Vesa Liikala, Hannu Litmanen, Pasi Pirinen, Markku Pullinen, Timo Raussi, Marita Karhunen, Aino Liimatainen, Tanja Pöntinen, Riitta Rajamäki, Katja Saari, Henna Salmela, Marja Solakivi ja Pia Viertonen.

Lue lisää: Mitaliaikojen kakkosvahti sai yhden lupauksen, kun hän siirtyi KaMaan – ”Kyllä minulla sitten olikin kenkiä joka tarpeeseen”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut