Charles Leclerc taisteli voittoon Itävallan gp:ssä – toiseksi sijoittunut Max Verstappen jatkaa MM-sarjan johdossa

Varikolta startannut Valtteri Bottas piipahti pistesijoilla, mutta tipahti kilpailun loppuhetkillä 11:nneksi.

Lewis Hamilton (vas.) antoi juomasuihkun Charles Leclercille.

10.7. 18:25

Helsinki, Spielberg

Ferrarin Charles Leclerc ajoi dramaattisen voiton formula 1:n MM-sarjan 11. kilpailussa Itävallan gp:ssä.

Leclerc ohitti paalupaikalta startanneen Max Verstappenin 12. kierroksella, mutta hän joutui kamppailemaan kilpailun lopussa auton oikuttelevan kaasupolkimen kanssa.

Leclerc valitti varikkopuhelimessa, että kaasupoljin tuntui oudolta ja hirtti päälle. Ongelma haittasi myös vaihdelaatikon toimintaa, kun kaasu ei vapautunut täysin radan hitaissa kohdissa.

"Pelotti. Olin todella peloissani”, Leclerc huokaili V Sport 1:n lähetyksessä varikkopuhelimeen ylitettyään maalilinjan.

Kilpailu oli muuten hyvin Leclercin hallinnassa ratkaisevan ohituksen jälkeen. Hän menetti kärkipaikkansa kahdesti Verstappenille varikkokäyntien jälkeen, mutta nousi molemmilla kerroilla nopeasti takaisin kärkeen.

"Vauhti oli hyvä ja kilpailu sillä tavalla hyvä. Ja oli hyvä kamppailu Maxin kanssa”, Leclerc totesi ratahaastattelussa.

"Minä tosiaan tarvitsin tämän voiton.”

Leclerc voitti kauden ensimmäisen ja kolmannen kilpailun, mutta sen jälkeen hän on kokenut teknisiä ongelmia ja muun muassa kaksi keskeytystä.

Verstappenilla rengasongelmia

MM-sarjaa johtava Verstappen sijoittui Red Bullilla kilpailussa toiseksi hieman onnekkaasti. Carlos Sainz oli nousemassa hänen ohitseen toiseksi, kun Sainzin Ferrari hajosi ja syttyi palamaan radan kupeessa.

"Hankala päivä. Renkaiden kanssa oli vaikeuksia jokaisella rengaskerralla”, Verstappen harmitteli V Sport 1:llä.

"Toinen sija oli kuitenkin ihan hyvä lopputulos.”

Verstappen johtaa edelleen MM-sarjaa. Hänellä on sarjan puolivälissä 208 ja toiseksi nousseella Leclercillä 170 pistettä.

Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton nousi Itävallan kilpailussa kolmanneksi. Urakkaa helpottivat Sainzin ja Verstappenin tallitoverin Sergio Perezin keskeytykset.

MM-sarjassa kolmanneksi tipahtanut Perez ajoi ensimmäisellä kierroksella kolarin Hamiltonin tallitoverin George Russellin kanssa, jäi joukon hännille ja keskeytti matkan kilpailun alkupuolella.

Viimeiseen lähtöruutuun voimayksikön vaihdon takia tuomittu Valtteri Bottas lähti Alfa Romeolla kilpailuun taktisin perustein varikolta. Hän onnistuikin nousemaan kilpailun hänniltä pistesijoille, kunnes Alpinen veteraanikuljettaja Fernando Alonso pudotti hänet viime hetkillä 11:nneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut