Senja Mäkitörmä tuuppasi lisäsenttejä ennätykseensä – satakuntalaiset mitalivireessä

Mäkitörmä on Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidentenä parhaalla 2000-luvun tuloksella.

Senja Mäkitörmä onnistui hienosti lauantaina Sastamalassa.

9.7. 18:07

Sastamala

Kuulantyönnön nelinkertainen Suomen mestari Senja Mäkitörmä kohensi lauantaina Sastamalassa ennätystään. Mäkitörmä pukkasi kuulan 17,53 metriin ja kohensi kolme senttiä juhannuksena tekemäänsä ennätystulosta.

Mäkitörmä on Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidentenä parhaalla 2000-luvun tuloksella.

Asta Ovaskan Suomen ennätys on 18,57 vuodelta 1989. Mäkitörmän edellä tilastoissa ovat myös Tuula Kivi, Karoliina Lundahl ja Marika Tuliniemi.

Mäkitörmän ennätystulos on luonnollisesti myös kauden kotimainen kärkitulos. Hän on voittanut Kalevan kisoissa neljä perättäistä Suomen mestaruutta 2018–21.

Miesten korkeushypyssä Daniel Kosonen sivusi Sastamalan voittotuloksella 217 Matias Mustosen nimissä ollutta kauden kärkitulosta.

Satakuntalaisia hyvässä vireessä

Naisten 100 metrin kilpailu käytiin 0, 8 m/s vastatuuleen, ja sen voittoon juoksi Eurajoen Veikkojen Eliisa Kallio. Hänen aikansa oli 12,27. Porin Yleisurheilun Vilma Koski oli kolmas (12,70) ja Nakkilan Viren Eeva Kari viides (13,15).

Miesten 400 metrillä Noormarkun Nopsan urheilijat nappasivat voiton sekä kolmannen sijan. Ensimmäisenä maaliin ehti Asseri Välimäki ajalla 48,48. Eemeli Välimäki oli kolmas ajalla 49,93.

Vammalan seudun Voiman Veera Mattila voitti naisten 400 metrin kilpailun ajalla 55,07. Naisten 800 metrillä Porin Yleisurheilun Aleksandra Huhtala oli toinen (2.22,89).

Naisten pituuskilpailussa voittaja Venla Väliharjun takana kaksi seuraavaa sijaa menivät Eurajoen Veikkojen Sofia Määtälle ja Nakkilan Viren Eveliina Havialalle.

Vastatuuleen hypätyssä kilpailussa Määttä hyppäsi 5,39 metriä ja Haviala vain kolme senttiä vähemmän. Väliharjun voittotulos oli 5,57.

Miesten kolmiloikan voitti Vammalan seudun Voiman Manu Kankaanniemi tuloksella 13,59.

Naisten keihäässä Eurajoen Veikkojen Venla Olli oli kolmas. Hänen heittonsa kantoi 41,37 metriä, kun voiton vei Tampereen Pyrinnön Siiri Elomaa tuloksella 46,47 metriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut