Ruotsin tähti­maali­vahti avautui lapsuutensa traumaat­tisista muistoista ja vihjailee uransa päättämisellä

Hedvig Lindahl itki itsensä uneen äitiään ikävöidessään ja meinasi hukkua lehmän lantakasaan sonneja paetessaan.

Kokenut maalivahti Hedvig Lindahl on yksi Ruotsin EM-kisajoukkueen tähdistä.

9.7. 18:30

Jalkapallon naisten EM-kisojen suurimpiin voittajasuosikkeihin kuuluvan Ruotsin maalivahti Hedvig Lindahl, 39, on avautunut lapsuutensa traumaattisesta muistosta Ruotsin radion suosituimpiin ohjelmiin kuuluvassa Sommar i P1:ssä.

Lindahl palaa ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan ohjelmassa hetkiin, jolloin hänen henkensä oli todellisessa vaarassa. Neljävuotias Lindahl pakeni sonneja pikkusiskonsa kanssa, mutta navetassa valittu pakoreitti osoittautui huonoksi.

Tuleva huippumaalivahti putosi lehmän lantakasaan ja alkoi vajota siihen. Hän olisi kirjaimellisesti hukkunut ulosteeseen, ellei hänen äitipuolensa olisi ehtinyt apuun.

”Ymmärrän nyt, että hän pelasti henkeni. En ole aiemmin nähnyt sitä niin häivyttäessäni tapausta epämääräisenä muistona lapsuudesta esimerkiksi vitsailemalla. Ymmärrän, että sen on täytynyt olla traumaattista kaikille osapuolille”, Lindahl kertoi.

Pian tämän jälkeen Lindahl näki ensimmäiset merkit kroonisesta sairaudestaan. Vitiligo eli valkopälvi on autoimmuunitauti, joka on ollut osa Lindahlin elämää siitä lähtien.

Tauti ei ole tarttuva, mutta sen kantajan iholle kehittyy oireettomia valkoisia läikkiä. Siksi maalivahti ei juuri halunnut käyttää shortseja nuorempana tai ollessaan tuore kasvo maajoukkueessa.

”Vitiligo voi ilmaantua stressin vuoksi, joten olisiko kehoni voinut käsitellä asiaa sillä tavalla? En tietenkään tiedä, mutta jotenkin kuvittelen kaikkien kokemusten vaikuttavan sinuun tavalla tai toisella”, hän sanoi.

Lindahl puhui ohjelmassa avoimesti myös lapsuudestaan ja kasvatuksestaan. Hän kertoi kaivanneensa äitiään, joka muutti pois perheen kodista vanhempien eron jälkeen.

”Isäni on kertonut minulle, että itkin itseni uneen parivuotiaana jonkin aikaa sen jälkeen, kun äitini muutti pois. Äitini on puolestaan kertonut tunteneensa olonsa erittäin pahaksi ja nähneensä usein kauheita unia”, hän sanoi.

Seuratasolla Atlético Madridia edustavan ja Ruotsille niin olympia- kuin MM-mitaleita torjuvan maalivahdin kaksi vuosikymmentä kestänyt ura huipulla voi olla pian ohi.

”Olen niin hiton kyllästynyt siihen”, Lindahl sanoi ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut