Helmarien loistava alku kuihtui, kun vanhat ongelmat oman maalin edessä saivat jatkoa

Keskitykset ja oman maalin edustan suojeleminen on ollut Helmarien murheenkryyni. Samat ongelmat jatkuivat myös EM-turnauksen avausottelussa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Espanja teki kolme puskumaalia Suomea vastaan.

8.7. 22:18

Hetken aikaa Helmarit oli onnensa kukkuloilla, kun Linda Sällström vei EM-turnaushistorian nopeimpiin kuuluvilla maaleilla Suomen johtoon avausminuutilla. Lehdistökatsomossa espanjalaismedia katsoi epäuskoisena Suomen pelaajien juhlaa kentällä. 1 500 suomalaiskatsojaa hyppäsi penkeistään ylös hurraamaan.

Helmarien alku ottelussa oli lupaava, sillä Suomi pystyi pitämään Espanjan puolustus­muotonsa ulkopuolella.

Enemmän Suomi olisi tarvinnut pallokontrollia, mutta Espanjan aggressiivinen prässi, vastaprässi, hyvä pallonhallinta ja Suomen pallonmenetykset pitivät huolen siitä, että pallo pysyi Espanjalla.

Ja kun pallo pysyy Espanjalla, ja se pääsee tekemään riittävän monta hyökkäystä, tulee maaleja varmasti.

Keskitykset ja oman maalin edustan suojeleminen on ollut Helmarien murheenkryyni, ja siihen herkkään paikkaan iski myös Espanja.

Kaksi keskityspalloa päätyi Suomen maaliin avausjaksolla. Kummassakin Espanjan maalissa avausjaksolla maalintekijä sai aivan liian vapaasti puskea pallon maaliin. Espanjan avausmaali tuli kulmasta ja 2–1-johtomaali keskityksestä, jonka Suomi suorastaan päästi antamaan.

Helmarien kannalta oli suuri sääli, että Natalia Kuikka joutui tulemaan EM-turnaukseen toipilaana. Ehkä se vaikutti siihen, että hän hävisi pääpallo­kamppailun 75. minuutilla, ja Lucia Garcia puski Kuikan vierestä Espanjan kolmannen päämaalin – tällä kertaa vapaapotkusta. Viimeinen neljäs maali tuli rangaistuspotkusta.

”Vaikea sanoa heti pelin jälkeen, mikä oli ongelma niissä tilanteissa”, Emmi Alanen sanoi.

Sen analysoiminen ja ongelman ratkominen on valmennusjohdon tehtävä, mutta ratkaisun löytäminen kesken EM-turnauksen on hyvin vaikeata. Etenkin kun samat ongelmat ovat jatkuneet jo pidempään.

Voittaminen tai edes tasapelin saavuttaminen on mahdotonta, jos oman maalinedustan puolustaminen on näin heikolla tolalla.

Lue lisää: Espanja kaatoi Helmarit EM-kisojen avauksessa 4–1, Linda Sällström teki Suomen maalin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut