Nakkilan Viren keihäänheittäjä, Noormarkun Nopsan pika-aituri ja Porin Tarmon maan­tie­pyöräilijä valittiin edustamaan Suomea nuorten kesä­olympia­festivaaleihin Slovakiaan

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit pidetään Slovakian Banská Bystricassa 24.–30. heinäkuuta.

Ulvilalainen Rebecca Nelimarkka on ikäluokkansa kotimainen kärkinimi keihäänheitossa.

8.7. 13:34

Nakkilan Viren keihäänheittäjä Rebecca Nelimarkka, Noormarkun Nopsan pika-aituri Olivia Kärki ja Porin Tarmon maantiepyöräilijä Elisabet Kapanen tulevat kilpailemaan Suomen väreissä Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla Slovakiassa heinäkuun lopussa.

Kisojen tavoitteena on tukea nuorten urheilijoiden kasvua huippu-urheilijoiksi, ja niiden lajivalikoima koostuu yleisurheilun ja pyöräilyn lisäksi judosta, sulkapallosta, telinevoimistelusta, tenniksestä, uinnista, koripallosta, käsipallosta ja lentopallosta.

Satakuntalaiskilpailijoista Nelimarkka, joka täyttää sunnuntaina 16 vuotta, on sarjansa eli 16-vuotiaiden kauden kotimainen kärkinimi 50,69-metrisellä heitollaan, jonka iski Lempäälässä kesäkuun alussa. Toisena on Kurikan Ryhdin Fanny Taira (49,01).

Pika-aituri Kärki, 16, on puolestaan aitonut sadan metrin matkan parhaimmillaan tasan 14 sekuntiin, johon kykeni Helsingissä kesäkuun loppupuolella. Tilastokärki on kuitenkin HIFK:n 15-vuotias Mila Heikkonen (13,70), joka valittiin alle 18-vuotiaiden EM-kisoihin Jerusalemiin heinäkuun alussa ja saa näin ollen tehdä Slovakiassa tilaa tilaston toisena olevalle Kärjelle.

Pyöräilijälupaus Kapanen, 14, on kotoisin Tampereelta, mutta hän kuuluu Noormarkusta kotoisin olevan huippupyöräilijä Lotta Henttalan perustamaan joukkueeseen, jonka nimi on Henttala Development Team ja joka toimii Porin Tarmon nimen alla.

Henttala perusti joukkueen vuoden 2020 marraskuussa, jotta voisi auttaa nuoria lahjakkuuksia nousemaan kohti lajin huippua.

”Toivon, että olisin nuorten tukena ja pystyisin auttamaan ongelmatilanteissa, koska itsekin olisin kaivannut useissa tilanteissa apua joltakin, jolla on kokemusta yksin ulkomaille ajamaan lähtemisestä suomalaisena”, Henttala kommentoi ryhmäänsä Porin Tarmon verkkosivuilla viime vuoden maaliskuussa.

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit kilpaillaan Slovakian Banská Bystricassa 24.–30. heinäkuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut