Urheiluministerit vaativat yhä kireämpää Venäjän ja Valko-Venäjän sulkua urheilusta

35 maan urheiluministerit laativat yhteisymmärryksessä ankaran julkilausuman maiden erottamiseksi kansainvälisistä lajiliitoista.

8.7. 11:51

STT, Helsinki

Urheiluministerit vaativat kansainvälisiltä urheilujärjestöiltä yhä ankarampia Venäjän ja Valko-Venäjän vastaisia toimia Ukrainan sodan takia.

Maat on jo pitkälti suljettu kansainvälisestä kilpailutoiminnasta, mutta 35 maan urheiluministerit esittivät julkilausumassaan maiden erottamista kansainvälisistä lajiliitoista.

”Venäjän ja Valko-Venäjän urheilun kansalliset hallintoelimet tulee erottaa kansainvälisistä lajiliitoista. Lisäksi Venäjän ja Valko-Venäjän edustajilta tulee poistaa asema kansainvälisten lajiliittojen hallituksissa ja järjestökomiteoissa”, urheiluministerit ilmoittivat yksimielisesti päätetyssä julkilausumassaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti urheiluministereiden 30. kesäkuuta järjestetyssä etäkokouksessa laaditusta julkilausumasta perjantaina.

Urheiluministereiden kannanotto mukailee Kansainvälisen olympiakomitean Kok:n linjausta. Kok suositteli heti Venäjän Ukrainassa helmikuussa aloittaman hyökkäyksen jälkeen, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan kaikesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Venäjän hyökkäys alkoi pian Pekingin talviolympialaisten jälkeen, ja Kansainvälinen paralympiakomitea sulki maan hieman myöhemmin alkaneista Pekingin paralympialaisista.

Myöhemmin Venäjä on myös menettänyt useissa lajeissa kilpailutapahtumien kisaisännyyden.

Yksittäiset venäläiset urheilijat ovat vielä saaneet osallistua joidenkin lajien kuten tenniksen kilpailutapahtumiin ilman kansallistunnuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut