Suomen pelissä syntynyt ennätys murskaksi – EM-kisojen avausottelussa yli 25 000 katsojaa aiempaa enemmän

Edellinen naisten jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheen yleisöennätys oli Suomen ja Englannin välisestä ottelusta vuodelta 2005.

Beth Mead nosti pallon Itävallan maalivahti Manuela Zinsbergerin yli ja teki EM-kisojen avausmaalin keskiviikkona Old Traffordilla Manchesterissa.

7.7. 18:00

Naisten jalkapallon EM-kisoissa tehtiin heti turnauksen avausottelussa yleisöennätys, kun isäntämaa Englanti voitti Itävallan 1–0.

Ottelua seurasi Manchesterin Unitedin kotiareenalla Old Traffordilla 68 871 katsojaa.

”Se oli uskomatonta. Ei ole muita sanoja. Siellä oli paljon meteliä”, Englannin päävalmentaja Sarina Wiegman kuvaili ottelun jälkeen BBC:n mukaan.

Edellinen naisten EM-kisojen yleisöennätys oli vuoden 2013 finaalista, jolloin Saksa voitti Norjan Friends Arenalla Ruotsin Solnassa.

Silloin finaali keräsi paikan päälle 41  301katsojaa.

Lohkovaiheen edellinen yleisöennätys tuli puolestaan yllättäen Suomen ottelusta. Suomi hävisi vuonna 2005 EM-kisojen isäntämaa Englannille 29 092 katsojan edessä City of Manchesterin stadionilla, joka tunnetaan nykyisin Manchester Cityn kotiareenana Etihad-stadiumina.

Englanti voitti tämän vuoden EM-kisojen avausottelun Itävaltaa vastaan Beth Meadin maalilla. Maali tarkastettiin videolta, sillä pallo ehti ylittää maaliviivan vain muutamalla sentillä ennen kuin Itävallan puolustus siivosi sen kauemmaksi.

”Mikä mahtava ilta, ja turnauksen aloitus voitolla. Oli niin kova meteli, ettemme kuulleet, mitä Wiegman sanoo”, Mead kommentoi ottelun jälkeen BBC:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut