Ilta-Sanomat: Palloliitto on keskustellut Helmarien Anna Signeaulin kanssa työilmapiiristä

Helmarien entinen apuvalmentaja Maiju Ruotsalainen kritisoi Ylellä suhtautumista hänen äitiyteensä. Hän kyseenalaisti sen, millaisilla arvoilla Palloliitossa saa johtaa.

Anna Signeul valmentaa Helmareita EM-lopputurnauksessa.

7.7. 11:00

Palloliitto on keskustellut Helmarien päävalmentajan Anna Signeulin kanssa työilmapiiriasioista, kertoo Ilta-Sanomat.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande vahvistaa IS:lle, että asioita on käyty Signeulin kanssa läpi niin pääsihteerin kuin puheenjohtaja Ari Lahden ja urheilujohtaja Hannu Tihisen kanssa.

Signeulin johtamistyyli nousi esiin Ylen EM-ennakkolähetyksessä tiistaina, sillä hänen aikanaan vaihtuvuus valmennuksessa on ollut suurta.

Helmarien entinen apuvalmentaja, Ylen asiantuntijana toimiva Maiju Ruotsalainen kertoi lähetyksessä syistä, jotka saivat hänet lähtemään apuvalmentajan paikalta.

Ruotsalainen sanoi taustojen liittyvän siihen, miten hänen äidiksi tulemiseensa reagoitiin.

”Tässä on kyse enemmän organisaation johdosta, millaisilla arvoilla hyväksytään, että saa johtaa ja miten ne eroaa siitä, miten itse ajattelee asioista. Ehkä henkilökohtaisempana se, kun sain pari vuotta sitten alkaa äidiksi, miten esihenkilö siihen suhtautui ja miten pettyneitä tähän päätöksen oltiin”, Ruotsalainen sanoi.

”Kun nämä asiat ovat johdon tiedossa ja asioihin ei reagoida, on parempi jatkaa itse niillä arvoilla muualla mitä itse edustaa.”

Ruotsalaisen mukaan hänelle on sanottu, ettei hänestä voi tulla samaa valmentajaa, joka hänestä olisi voinut tulla ilman lapsia.

IS:n haastattelema Casagrande ei kiistänyt äitiyteen liittyvän kiistan syntymistä.

”Maiju lähestyi meitä asiassa, ja otimme hänen näkemyksensä vakavasti. Selvitimme asiaa johdon ja henkilöstöpäällikön voimin ja kuulimme osapuolia”; Casagrande sanoi.

Hänen mukaansa oli ilmeistä, että työparin välille oli syntynyt syväluottamuspula. Casagranden mukaan äitiys ei ole este A-maajoukkueessa toimimiselle.

”On päivänselvää, ettei äitiys ole urakehityksen este Palloliitossa. Liitto kannustaa äitiyteen ja hyvään vanhemmuuteen ja haluaa olla asiassa esikuva.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut