Tähdellä polvivaivoja – edessä pakollinen harjoitustauko

Porilainen pyrkii kilpailemaan vielä loppukaudella, mutta riskejä uransa kahteen viimeiseen kauteen valmistautuva legenda ei ota.

Leo-Pekka Tähden ja valmentaja Juha Flinckin heinäkuusta tulee tavallisuudesta poikkeava, sillä kelaaja joutui harjoitustauolle.

7.7. 10:57 | Päivitetty 7.7. 11:03

Pori

Paraurheilun porilainen legenda Leo-Pekka Tähti joutuu kilpailutauolle.

Tähti kertoi Instagram-tilillään, että tutkimuksissa hänen oikeasta polvestaan löytyi vamma, jonka takia hänen on pidettävä neljän viikon harjoitustauko pyörätuolikelauksesta.

Niinpä porilaiselta jää väliin ainakin Jyväskylän GP-kisa 26. heinäkuuta. Loppukaudella Tähden on tarkoitus jatkaa kilpailemista normaalisti.

”Riskejä ei luonnollisesti oteta, jotta mies pääsisi terveenä aloittamaan peruskuntokauden syksyllä. Edessä on kuitenkin uran kaksi viimeistä vuotta”, Tähti kirjoitti.

Tähti vahvisti aiemmin, että hänen menestysuransa päättyy Pariisiin paralympialaisiin 2024. Kesäkuussa 39 vuotta täyttänyt porilainen ME-mies pyrkii palaamaan T54-luokan 100 metrin valtaistuimelle, josta nuori thaimaalainen Athiwat Pang-nuea pudotti hänet viime kaudella Tokion paralympialaisissa.

Lue lisää: Yksi Suomen kaikkien aikojen kovimmista urheilu-urista päättyy kahden vuoden päästä – Edessä vielä kaksi isoa kisaa Pariisissa, yksi Kobessa

Tällä kaudella parayleisurheilijoilla ei ole arvokisoja. Satasen tämän kauden maailmanlistalla Tähti on ykkösenä ajalla 13,92. Vain hän ja Yhdysvaltain Erik Hightower (13,96) ovat alittaneet 14 sekunnin rajan. Paeng-nuea on kelannut tällä kaudella parhaimmillaan ajan 14,05.

Kakkoslajissaan pyörätuolikoripallossa Tähti nähdään myös ensi kaudella Espanjan pääsarjassa pelaavan Velez-Malagan joukkueessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut