Porissa ylioppilaaksi lukenut Veera Mattila, 19, alitti nuorten MM-rajan ja saattaa tehdä pian historiaa Kolumbiassa

Suomen Urheiluliitto tekee valintansa Kolumbiassa järjestettäviin yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin 17. heinäkuuta. Jos Porissa opiskelleen kiikoislaisen Veera Mattilan nimi on listalla, se on historiallinen hetki Satakunnan Yleisurheilun piiriin lukeutuvalle Vammalan seudun Voimalle.

Vammalan seudun Voiman 19-vuotias juoksijalupaus Veera Mattila pitää harjoitustaukoa mutta osallistuu näillä tiedoin Timanttikisoihin Sastamalassa lauantaina 9. heinäkuuta.

6.7. 16:13

Sastamalan yleisurheilukesän kohokohta Timanttikisat toimii merkittävänä valmistautumiskisana kahdelle oman paikkakunnan nuorelle yleisurheilijalle tänä vuonna.

Lauantaiseen tapahtumaan on osallistumassa alle 20-vuotiaiden MM-kisarajat selvittäneet Vammalan seudun Voiman keskimatkan juoksija Veera Mattila Kiikoisista ja Tampereen Pyrintöä edustava keihäänheittäjä Siiri Elomaa Mouhijärveltä.

Urheiluliitto valitsee arvokisaedustajat 17. heinäkuuta, mutta esimerkiksi Mattila valmistautuu jo nyt arvokisaedustukseen.

”Veera pitää harjoittelutaukoa mutta hakee nopeutta Timanttikisoista 100 metriltä”, kertoo Vammalan seudun Voiman sihteeri Leila Salmi.

800 metrillä naisten tilaston neljäs

Kiikoislainen, Porissa ylioppilaaksi opiskellut Mattila on juossut tänä kesänä kovia aikoja etenkin 800 metrillä.

19-vuotias lupaus juoksi Oulussa vajaa pari viikkoa sitten ajan 2.05,13, joka alitti alle 20-vuotiaiden MM-tulosrajan yli kahdella sekunnilla. Aika on Mattilan ikäluokan kärkiaika Suomessa ja naistenkin tilaston neljäs.

Jos Mattilan valinta MM-kisoihin varmistuu, se on historiallinen saavutus, sillä kyseessä olisi Satakunnan Yleisurheilun piiriin lukeutuvalle Vammalan seudun Voimalle seurahistorian ensimmäinen MM-kisaedustus ratamatkoilla.

Tuula Kerolta löytyy nuorten MM-edustus vuodelta 1989, jolloin hän osallistui nuorten maastojuoksun MM-kisoihin Stavangerissa, mutta ratamatkoilla edustusta ei ole ennen tätä. Mikko Viitamaa ja Jonna Välimaa ovat edustaneet EM-kisoissa”, Salmi taustoittaa.

Myös Siiri Elomaa on selvittänyt MM-tulosrajan. Hän on heittänyt keihäässä 51,81 ja hakee nyt Sastamalasta lisää heittotuntumaa.

Nuorten MM-kisat pidetään Kolumbiassa 1.–6. elokuuta. Satakunnassa sijaitsevissa seuroissa tulosrajoja ei ole rikottu.

Siiri Elomaa on mukana Sastamalan Timanttikisoissa tänä lauantaina. Kuvassa hän heittää Tampereen Pyrinnön 125-vuotisjuhlakisoissa Ratinan stadionilla viime kesänä.

Sää vaikuttaa osallistujamäärään

Sastamalan Timanttikisojen ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona. Järjestäjät odottavat aikuisten kisoihin vähintään 70:tä urheilijaa. Viime vuonna kilpailijoita oli 92.

Satakuntalaisittain mielenkiintoisia nimiä ovat etenkin Porin Yleisurheilun Vilma Koski, 14, joka kilpailee VsV:n Mattilaa vastaan sadalla metrillä ja on ikäluokassaan kauden ylivoimainen kotimainen kärkinimi, sekä Noormarkun Nopsan Asseri Välimäki, 21, joka kilpaili matkallaan eli 400 metrillä myös Kalevan kisoissa viime vuonna ja korkkasi ratakautensa Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla viime viikonloppuna aikaan 47,97.

Salmi sanoo, että moni urheilijoista osallistuu perinteisesti vasta jälki-ilmoittautuneena.

”Usein katsotaan säätiedotetta. Nyt tietysti vähän pelottaa, että aikuisten kisan aikaan on luvattu sadetta, mutta olemme toiveikkaita.”

Salmi sanoo, että osallistujamäärään voi vaikuttaa myös alkukesän kilpailuruuhka. Osa urheilijoista pitää nyt harjoittelutaukoa ja valmistautuu arvokisoihin tai SM-kisoihin.

Juttua korjattu 7.7. kello 16.04. Täsmennetty, että Mattilan MM-valinta olisi VsV:n ensimmäinen MM-edustus ratamatkoilla. Lisäksi lisätty tieto siitä, että Asseri Välimäki aloitti kautensa jo viime viikonloppuna.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut