Pitkis-leiri palaa ohjelmistoon kahden koronakesän jälkeen

Kokemäellä liikkuu noin 650 lasta 140 aikuisen ohjauksessa 4.–7. heinäkuuta

Pitkis-leirin avaus oli odotettu tapahtuma tauon jälkeen.

4.7. 15:49

Kokemäki

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Kokemäen Pitkäjärven männikköön nousee kahden koronakesän pakollisen tauon jälkeen Suomen suurin lasten ja nuorten monipuolisen liikunnan leiri, Pitkis-Sport.

Perinne alkoi vuonna 1963, joten tämän kesän Pitkis on jo 59. leiri.

Maanantaista perjantaihin 4.–7. heinäkuuta alueella liikkuu noin 650 lasta, joita ohjaa 140 aikuista. Korona on verottanut osallistujamäärää noin puolella.

"Poikkeukselliset pandemiavuodet näkyvät selvästi sekä leiriläisten että vapaaehtoisten määrässä. Uskomme kuitenkin, että leirielämälle, Pitkiksen ainutlaatuiselle yhteisöllisyydelle ja monipuoliselle liikunnalle on jopa suurempi tarve kuin ennen”, sanoo Elina Setälä leirin järjestävästä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu, LiikU ry:stä.

Pitkis-leirin teemana on yhteisöllisyys. Lapsille tarjotaan elämyksiä, joita ei kotona tai sosiaalisessa mediassa koe. Leirin vetäjät painottavat, että kukaan ei jää yksin, vaan kaikki tehdään yhdessä.

Leirillä yövytään teltoissa, ruokaillaan ulkosalla, liikutaan, leikitään ja pelataan keskellä kaunista kesäluontoa ja järvimaisemaa. Lapset myös tiskaavat itse omat astiansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut